LALATOVIĆ SE OPRAŠTA OD VOJVODINE: Odlazim kada sam najjači !

S. BAJIĆ

18. 05. 2021. u 13:49

NENAD Lalatović, trener Vojvodine, u sredu, 19. maja na „Karađorđu“ u završnom kolu prvenstvenog karavana sa komšijskim Proleterom, na čijoj klupi je takođe sa uspehom sedeo, oprašta se od najstarijeg novosadskog superligaša.

ЛАЛАТОВИЋ СЕ ОПРАШТА ОД ВОЈВОДИНЕ: Одлазим када сам најјачи !

Foto: N. Karlić

Emocije su mu, ne krije, pomešane, ali jednako tako želi pobedu njegovih izabranika za kraj.

- Voleo bih pobedom i trećom pozicijom na tabeli da se rastanem od Vojvodine, ali nije to u ovom trenutku toliko bitno- kaže Lalatović.- Proveo sam dve prelepe godine uz sjajne igrače, predivne momke, zabeležili smo sjajne rezultate, ispisali istoriju, osvojili Kup Srbije protiv Partizana i to u utakmici u kojoj je sve bilo protiv nas. Zato smo imali neverovatan doček u Novom Sadu. Kada sam dolazio na „Karađorđe“ bili smo deveti na tabeli a sada je remi „smak sveta“. To sve govori.

Popularnom strategu, miljeniku navijača, zasmetali su komentari da „ga je trebalo oterati“.

- Odlazim, žao mi je, ali i nije. Naravno, nisam za to da se niko tera, već da se smeni. Vojvodini želim mnogo sreće, sve najbolje, iz srca. Potrebni su joj novi trener i, na žalost, novi sportski direktor na mestu prerano preminulog Milana Kosanovića. Biće tu posla da se nađe balans. Takođe, odlaze i Drinčić, Bralić, Saničanin... sjajni igrači koji su zaslužili da produže saradnju. Međutim, znam i sam, cilj Vojvodine su mladi igrači.

Karijeru će, po svemu sudeći, nastaviti u nekom od klubova u inostarnstvu.

- Ne bih želeo da ostanem u srpskom fudbalu. Smatram da sam prevazišao ovu ligu za 10 godina koliko sam tu. Sve znam, nema iznenađenja a sa druge strane, volim izazove da pokažem koliko vredim. Ipak, svakako ostajem da živim u Novom Sadu. Idem iz Vojvodine jer smatram da bi trebalo otići kada si najjači. A ja sam mnogo jači, bar 50 puta nego ovi što ostaju- zaključio je Lalatović.

STIPENDIJA ZA LUKU

NENAD Lalatović je pokrenuo inicijativu da se Luki Kosanoviću, dvanaestogodišnjem sinu preminulog sportskog direktora Milana, dodeli klupska stipendija do punoletstva.

- To bi bio lep gest kluba u kojem je njegov otac, za kojeg je bio veoma vezan i redovan na treninzima i utakmicama, ostavio dubok trag – predlaže Lalatović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!