NA METI DVA REKORDA I DUPLA KRUNA: Zvezda ima priliku da nadmaši sva dostignuća u finišu ove sezone

Z. Ćorović

10. 05. 2021. u 20:59

DVE stotke su pale, rekordi još nisu. Posle šestice protiv Zlatibora (6:1), Crvena zvezda je stigla do trocifrenih prvenstvenih brojki od 102 osvojena boda i 104 postignuta pogotka. Učinak za ponos, biće još impresivniji ukoliko ova generacija šampiona u preostala dva kola napravi nešto što još niko nije.

НА МЕТИ ДВА РЕКОРДА И ДУПЛА КРУНА: Звезда има прилику да надмаши сва достигнућа у финишу ове сезоне

Foto: M.Vukadinović

Crveno-beli će u poslednja dva kola, protiv Bačke i Metalca, imati priliku da obore dva rekorda. Prvi je njihov od 105 osvojenih bodova iz sezone 1999/2000. kada je tim predvodio Slavoljub Muslin i Partizanov iz iste sezone, kada su crno-beli, pod trenerskom palicom Miodraga Ješića postigli 111 golova.

To znači da joj je za ulazak u istorijske fudbalske čitanke neophodno da osvoji četiri od šest bodova i postigne osam pogodaka. Ako se još popravi efikasnost, ovo su realni dometi.

Crvena zvezda je sa 104 data pogotka na 36 utakmica (prosek 2,89) druga "gol-mašina" u Evropi, posle Ajaksa u Holandiji (prosek tri po meču), a ispred nemačkog Bajerna (2,87), Rendžersa u Škotskoj (2,83) i praške Slavije (2,61).

Pred četvorostrukim uzastopnim prvakom ostalo je da još u tri preostale utakmice (dve u Superligi i jednoj u finalu Kupa) ukrasi fantastičnu sezonu rekordima i osvajanjem duple krune koja se na "Marakani" čeka sa nestrpljenjem od 2007. godine. Lepo zvuči, mada sigurno neće biti lako treneru Dejanu Stankoviću da u samom finišu izvuče maksimum iz igrača. Mnogi su "isceđeni", što se dobro videlo u nekoliko poslednjih mečeva sa Radnikom u kupu, Radom i Zlatiborom u prvom poluvremenu. Normalno je što je došlo do opuštanja kada je matematički osvojena nova titula. Glavni ciljevi su odavno ostvareni, ali bi bilo šteta ne iskoristiti ovako dobru priliku da se u finišu stavi pozlata i naprave rezultati o kojima će se pričati unucima.

DOSTIŽAN I SELTIK

UKOLIKO ostvari obe pobede do kraja prvenstvene trke, Crvena zvezda će postati i evropski rekorder po broju osvojenih bodova u jednoj sezoni. Trenutno je po statističkim parametrima na vrhu škotski Seltik koji je u sezoni 2016/2017. u Premijer ligi osvojio 106 bodova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024