DESET ŽELJA ZA DVA MESTA U ELITI: Borba za opstanak, poštenje na ispitu

M. B.

08. 05. 2021. u 10:00

ŠAMPION je poznat, učesnici kvalifikacija Konferencijske lige, takođe, kao i imena dva bezbrižna, odnosno četiri prežaljena kluba.

ДЕСЕТ ЖЕЉА ЗА ДВА МЕСТА У ЕЛИТИ: Борба за опстанак, поштење на испиту

FOTO: M. Vukadinović

Svi ostali, tačno polovina superligaškog karavana, moraće pred poslednja tri kola da strepe za opstanak u eliti, a istovremeno, nadamo se, povedu računa da njihove fudbalske predstave nemaju primese cirkuskih, zbog čega je u poslednje vreme ovdašnji fudbal više predmet ismevanja nego nešto što može da zaintrigira čak i one najzagriženije za fudbal.

Zato će borba za opstanak istovremeno predstavljati i ispit časti i poštenja za sve one koji poslednjih nedelja nisu birali sredstva kako bi se dočepali luke spasa. Od deset klubova kojima preti "ambis" najmanje problema da opstane trebalo bi da ima TSC, koji očekuje dva meča na domaćem terenu od kojih je jedan protiv prežaljene Inđije, dok tim Mladena Krstajića gostuje samo bezbednom Radniku u Surdulici.

Metalac poput TSC ima dve dobre prilike na domaćem terenu, dok subotički Spartak ima nešto teži raspored, ali takođe i dve utakmice u svom fudbalskom domu. Čudesni niz pobeda Napretka, koji je između ostalih i podigao veliku prašinu poslednjih dana, omogućio je Kruševljanima relativno lagodnu poziciju u finišu i pored činjenice da dva puta moraju da gostuju.

Najveća drama "rezervisana" je za timove koji se nalaze između 11. i 16. mesta i razdvajaju ih samo tri boda. Gledano iz ugla takmičarske "težine" mečeva najmanje briga oko opstanka bi trebalo da ima Radnički iz Niša, koji bez obzira na ishod sutrašnjeg duela sa direktnim konkurentom Radom, ima dve "meč lopte" protiv Zlatibora i Bačke. Voždovac igra dva puta na svom stadionu, ali i gostuje Partizanu, dok najteži posao bar na papiru ima Novi Pazar, jer ga u poslednjih 180 minuta očekuju okršaji sa Metalcem i Napretkom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna