PARTIZAN UZIMA MILIONE NA ASANU: Posle odlaska Japanca bez pozdrava, crno-beli predaju tužbu FIFA

M. Blažić

03. 05. 2021. u 21:11

DETONACIJA koja je usledila u ranim jutarnjim časovima uskršnjeg dana i dalje dobro "drma" crno-belu stranu Topčiderskog brda.

ПАРТИЗАН УЗИМА МИЛИОНЕ НА АСАНУ: После одласка Јапанца без поздрава, црно-бели предају тужбу ФИФА

Foto arhiva VN

Najbolji strelac i po mišljenju mnogih najbolji fudbaler Partizana u ovoj sezoni Takuma Asano je spakovao kofere, otputovao u Japan i odande putem "Instagrama" poslao poruku da ne planira više da se vraća u klub zbog neisplaćenih zarada. One su, po njegovom mišljenju, došle do te mere da je jednostrani raskid ugovora rešenje koje će mu omogućiti da postane slobodan igrač.

Da li je baš tako? Od ljubavi koju nisu krile obe strane, praktično preko noći se došlo do dugog i neizvesnog sudskog procesa, koji će razmrsiti čvor i otkriti ko je bio u pravu. Normalno, posle šokantnog rastanka obe strane drže do toga da je pravda na njihovoj strani. Asano najviše zbog činjenice da mu je tokom korone smanjena plata za taj period 50 odsto, iako nije dao saglasnost za tako nešto, dok u Partizanu smatraju da je tužba morala da bude predata neposredno posle te odluke.

Kada je reč o kašnjenjima plate, pravilnik nalaže da dve neisplaćene zarade automatski povlače raskid saradnje na štetu kluba, dok iz Humske stižu uveravanja da se tako nešto apsolutno nije dogodilo. Od početka godine Asano je dobio plate za januar, februar i mart (po 50.000 evra), a uz to u trećem mesecu ove godine su mu izmirena dugovanja iz prošle sezone u iznosu od 90.000 evra. Iz Partizana stižu uveravanja da je pravda sigurno na njihovoj strani i da će posle procesa pred FIFA sigurno inkasirati tri miliona evra. Ono što predstavlja mnogo veći problem je to što je Asano bio prospekt za prodaju ovog leta i što su u Partizanu računali da bi već za koji mesec od njega mogli da prihoduju više od tri miliona evra.

Posle Japanca, Partizana, Asanovog dojučerašnjeg menadžera i Lazara Markovića, juče se po pitanju Asanove "izdaje" - kako njegov potez doživljavaju dojučerašnji saigrači, oglasio i kapiten Vladimir Stojković.

- Asano je razočarao i izdao kompletan tim Partizana. Svako od nas pojedinačno se trudio ne samo da se uklopi u tim već da mu život u Beogradu bude prijatan kako bi se osećao kao kod kuće. On je bio jedan od nas! Ljudski i moralno smo duboko razočarani i ponavljam osećamo se izdano, jer se ovo ne radi onima sa kojima si živeo skoro tri godine i to pred kraj prvenstva i utakmicu sezone. Poštujem njegovu odluku, ali mogao je da sačeka još 20 dana. Ostao je gorak ukus - podvukao je iskusni golman.

PRE SEDAM DANA - MED I MLEKO

ŠOKANTNI odlazak Asana iz Partizana i Srbije odmah posle utakmice sa Proleterom definitivno niko nije mogao da nasluti. Niko od igrača do nedelje u jutarnjim časovima i prve informacije u medijima nije imao predstavu da Japanac više nije deo njihovog kolektiva.

"Novosti" su pre samo sedam dana imale priliku da u razgovoru sa Asanom, za praznični broj u beogradskom Zoo-vrtu od njega čuju kako je sve "med i mleko", kako bi rado ostao da živi u Beogradu, da mu je Partizan pružio sve, ali ispostavilo se da je on već tada mislima bio daleko, daleko od crno-belih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a