ČETVRTI MAJ JE KANGIN DAN D: Afrička fudbalska konfederacija dala rok u vezi sa slučajem krađe identiteta (FOTO)

Novosti online

30. 04. 2021. u 20:49

DA li je Gelor Kanga samo alijas Kijaku-Kijaku Kijangane iz DR Kongo saznaće se uskoro, najkasnije do 4. maja, kada ističe rok koji je Fudbalskom savezu DR Konga dala CAF, Afrička fudbalska konfederacija, da dopuni dokumentaciju i dokaže da su fudbaler Crvene zvezde i FS Gabona krivotvorili dokumenta i time prekršili pravila afričke kontinentalne organizacije.

ЧЕТВРТИ МАЈ ЈЕ КАНГИН ДАН Д: Афричка фудбалска конфедерација дала рок у вези са случајем крађе идентитета (ФОТО)

FOTO: N. Paraušić

To bi kao posledicu imalo suspenziju igrača i reprezentacije, što znači da bi DR Kongo uzeo mesto Gabona na završnom turniru Afričkog kupa nacija.

Podsetimo, Fudbalski savez Konga je pre nekolio dana javno pokazao dokumenta u kojima piše da je fudbaler Crvene zvezde i reprezentativac Gabona navodno rođen 1985. godine, a ne 1990. kako stoji u zvaničnim spisima, kao i da mu je pravo ime Kijaku-Kijaku Kijangana.

Afrička fudbalska konferedacija (CAF) pokrenula je zvaničnu istragu povodom slučaja navodne “krađe identiteta”. 

-Obaveštavamo javnost da je pokrenuta istragu u vezi sa slučajem iz predmeta. Molimo vas da nam pošaljete svoj komentar u vezi sa pomenutim navodima iz dopisa FECOFA (Fudbalski savez Konga) kako bismo ceo dosije dostavili nadležnim organima CAF – navodi se u dopisu koji je CAF uputio nacionalnom savezu Gabona.

Rok je, kako smo već naveli, četvrti maj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Milos

30.04.2021. 22:13

Izvini a sta ce se desiti kod nas ako je stvarno lazirao godine? Dali ce se "šampionu" oduzeti bodovi za sve utakmice na kojim je bio dotični u protokolu? Mislim da to mora da se desi...