"MALA JE OVO ZEMLJA KOLIKI JE KIANGANA IZDAJNIK" Fudbalski savez DR Konga tvrdi da ima dokaze protiv fudbalera Crvene zvezde

Novosti online

29. 04. 2021. u 10:29

FUDBALSKI savez Demokratske republike Kongo potvrdio je da je poslao tužbu Afričkoj fudbalskoj konfederaciji (CAF) povodom slučaja Gelora Kange ili, kako u Kinšasi tvrde, Kiaku-Kiaku Kiangane.

МАЛА ЈЕ ОВО ЗЕМЉА КОЛИКИ ЈЕ КИАНГАНА ИЗДАЈНИК Фудбалски савез ДР Конга тврди да има доказе против фудбалера Црвене звезде

Gelor Kanga Foto M. Vukadinović

Potvrdu da je tužba u CAF poslata objavio je Bi-Bi-Si Afrika.

Nezvanične informacije govore da je Kanga zapravo rođen kao Kiaku-Kiaku Kianga 5. oktobra 1985. godine u Kinšasi (DR Kongo), a da je potom prešao u Gabon gde je neosnovano promenio državljanstvo i zaigrao za novu reprezentaciju kojoj sada preti diskvalifikacija.

Kanga je navodno promenio identitet kada je stigao u drugoligaški tim iz Gabona, pod pritiskom trenera koji je imao previše stranaca.

Tako mu u krštenici piše da je rođen 1. septembra 1990. godine u Kongu.

Ukoliko se ispostavi da je Kanga lažirao dokumenta, Gabonu preti izbacivanje sa Kupa afričkih nacija, ali i suspenzija za naredne kvalifikacije i takmičenje.

Pošto su Gabon i DR Kongo bili u istoj kvalifikacionoj grupi iz Kinšese očekuju da oni zauzmu mesto Kangine reprezentacije na završnom turniru.

Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024