KLADILI SE PROTIV SEBE: Čačani i Jagodinci "pogađali" tačan rezultat mečeva

Novosti online

28. 04. 2021. u 11:12

OTKRIVENO je zašto su kažnjeni Borac i Jagodina. Krivi su pojedini fudbaleri čačanske ekipe koji su se kladili protiv sebe, a isto su radili i određeni fudbaleri i rukovodstvo kluba iz Jagodine.

КЛАДИЛИ СЕ ПРОТИВ СЕБЕ: Чачани и Јагодинци погађали тачан резултат мечева

FOTO: Novosti

Čačani su igrali da će izgubiti 3:0 od Trajala, a utakmica je zaista završena tim rezultatom.

- Potrebno je ne samo otkriti već i sprovesti istragu i prikupiti dokaze, sam FSS bez pomoći i saradnje sa svim članovima fudbalske organizacije i zainteresovanim stranama neće postići potpunu efikasnost u otkrivanju učesnika koji se bave nameštanjem fudbalskih utakmica ili bilo kojom drugom neregularnošću - izjavio je oficir za integritet FSS Svetislav Đurović.

Đurović je dodao da saradnja sa državnim organima protiče dobro, a ada je FSS dostavio informacije tužilaštvu i faktički inicirao pokretanje slučaja o nameštanju utakmica.

- Saradnja sa UEFA je vrlo dobra i smatram da će u narednom periodu biti veoma intenzivna. Uefa nam nudi pomoć kako u izradi pravnog okvira, prevencije, edukacije, monitoringa, istraživanju slučajeva, tako i drugim oblastima koje pomažu u otkivanju i dokazivanju neregularnosti. UEFA je veoma zainteresovana za sve slučajeve koji su pokrenuti kako na osnovu njihovih informacija tako i onih koje je FSS inicirao na osnovu sopstvenih informacija - objasnio je Đurović.

Inače, UEFa je u poslednjih pet godina na adresu FSS poslala čak 81 upozorenje na sumnjive mečeve u Srbiji.

(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024