MALO IM ŠEST FERARIJA, HOĆE I SEDMI! Prvi čovek španske Primere opleo po organizatorima Superlige, ali i igračima velikih klubova

Novosti online

22. 04. 2021. u 20:51

ORGANIZATOR španske La lige održao je u četvrtak sastanak 17 klubova Primere na koji nisu bili pozvani Real Madrid, Barselona i Atletiko, zbog pokušaja osnivanja Superlige.

МАЛО ИМ ШЕСТ ФЕРАРИЈА, ХОЋЕ И СЕДМИ! Први човек шпанске Примере оплео по организаторима Суперлиге, али и играчима великих клубова

EPA

- Klubovi su na sastanku jednoglasno i energično odbacili planove o stvaranju tog takmičenja. Svi klubovi čvrsto veruju u sportske zasluge kao jedini kriterijum za ulazak u međunarodna klupska takmičenja putem nacionalnih liga - navedeno je u saopštenju La Lige nakon sastanka na kojem su učestvovalaa i 22 kluba Segunde.

- Globalno protivljenje iskazano proteklih dana potvrdilo je da je jedna evropska elitistička liga neodrživa i nepoželjna - dodaje se u saopštenju.

U nedelju kasno naveče 12 najbogatijih klubova predvođenih predsednikom Real Madrida Florentinom Perezom objavilo je pokretanje Superlige koja bi im donela ekstra profit u trenutku smanjenja prihoda usled pandemije korona virusa.

Predsednik La Lige Havjer Tebas žestoko se obrušio proteklih dana na Pereza, a igrači nekih španskih klubova izašli su na teren s majicama na kojima su bile ispisane poruke protiv Superlige.

- Moj stav je uvek bio jasan. Nisu problem prihodi, nego racionalizacija troškova. NJima je problem što igrači umesto šest imaju sedam Ferarija. Problem je distribucija. Superliga bi bila kraj La Lige. Zašto bismo menjali nešto što raste? Da bismo zadovoljili pohlepu pojedinaca koji želeda  kupe još neki Lamborgini? Na kraju, ako je sve tako dobro kako kažu, zašto su onda radili u tajnosti - pita se Tebas.

- Superliga ne poštuje male klubove - rekao je igrač Kadiza Ivan Aljeho. 

- Florentino Perez kaže da ljudi ne žele da gledaju Elče - Valjadolid ili Elče - Ueska. On to ne želi da gleda, ja uživam gledajući ekipu iz rodnog mesta. Sigurno da svako uživa u igrama svog klubaprotiv Real Madrida ili Barselone - dodao je Aljeho, rođen u Valjadolidu.

Pod pritiskom vlada, Uefe i Fife, medija i dela navijača javno su se povukli i svi osnivači osim Real Madrida, Barselone i Juventusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)