BOŽIDAR MALJKOVIĆ: Ponosni smo na proces imunizacije sportista

Novosti online

21. 04. 2021. u 14:50

PREDSEDNIK Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković rekao da je ponosan na proces imunizacije sportista, za koju je istakao da nije obavezna.

БОЖИДАР МАЉКОВИЋ: Поносни смо на процес имунизације спортиста

Foto: OKS

Predsednik OKS je konstatovao i da je sve veći broj sportista koji se uključuju u proces imunuzacije.

- Ponosni smo na proces imunizacije sportista vakcinacijom koji smo sproveli zajedno sa Ministarstvom omladine i sporta i Vladom Srbije. Sve je veći broj vakcinisanih i revakcinisanih sportista, što će pomoći da se oni što bolje spreme za nastup u Tokiju sa fokusom na sportske rezultate, rekao je Maljković.

- Vakcinacija sportista nije obavezna, ali jeste poželjna jer će doprineti opštoj sigurnosti i zdravlju sportista, ali i kompletnog stanovništva u Srbiji, kao primarnom cilju, kazao je predsednik OKS.

Na prvoj redovnoj sednici Skupštine OKS u olimpijskom ciklusu "Pariz 2024", koja je održana putem interneta, usvojeni su finansijski izveštaj, izveštaj Nadzornog odbora za 2020. godinu, kao i finansijski plan za tekuću.

Maljković je rekao da Međunarodni olimpijski komitet i predsednik Tomas Bah pružaju "snažnu podršku" i OKS-u u sprovođenju imunizacije i "zaštiti sportista".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)