LEDENA POSLASTICA: U polarnoj klimi, PSŽ je pobedio šampiona Evrope

PARIŽANI svoje "svece" kuju u zvezde, posle magične fudbalske noći u Minhenu. Najsjajnija zvezdica na nebu rezervisana je za čarobnjaka u kopačkama i fudbalskog "vanzemaljca", dvostrukog strelca Kilijana Mbapea.

ЛЕДЕНА ПОСЛАСТИЦА:  У поларној клими, ПСЖ је победио шампиона Европе

Foto: AP

"Da se degustira kao ledena poslastica", "Hladnokrvno", "Snežne zvezdice", samo su neki od naslova u sportskom dnevniku "Ekip", koji maestralnoj pobedi PSŽ nad Bajernom (3:2) u svojevrsnom mini-revanšu za prošlogodišnje finale Lige šampiona, posvećuje čak osam prvih stranica, igrajući se referencama na minhenske pahulje i pariske čarolije.

I "Parizjen" je odvojio četiri strane za svoje fudbalske junake. Na naslovnim stranama oba lista, gotovo identična zavejana fudbalska ikona u liku Mbapea.

- U polarnoj klimi, PSŽ je pobedio šampiona Evrope koji je kod kuće bio neporažen dve godine. Podvig je postao moguć naročito zbog dva gola koja je postigao Mbape - piše na naslovnoj stranici lista "Ekip".

Uz hvalospeve koji su pljuštali na račun momka iz Bondija, lovorikama je krunisan i golman Kejlor Navas. Izdvaja se podatak da je čuvar mreže Parižana zaustavio čak deset udaraca, a njegov kolega s druge strane, koji važi za najboljeg golmana na svetu, Nojer, samo jedan.

Igra cele ekipe je ocenjena kao zrela i briljantna, a posle eliminisanja Mesijeve Barselone i fantastičnog rezultata u "Alijanc areni", mnogi se nadaju da je, konačno, došao trenutak da se tim ekstrazvezda uspne na krov Evrope.

Pohvale su pale i na konto Erika Maksima Čupo-Motinga, nekadašnjeg Parižanina, koji je najbolje ocenjen u dresu protivnika. Time je sve rečeno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a