TIP – TEMA: JUVENTUS, BORUSIJA DORTMUND, LIVERPUL, ČELSI I TOTENHEM se u finišu bore za utešnu nagradu - hteli titulu, a sad i LŠ premija

„PLAVCIMA“ težak raspored do kraja o „Milioneri“ se od Štutgarta nadaju boljim rezultatima

ТИП – ТЕМА: ЈУВЕНТУС, БОРУСИЈА ДОРТМУНД, ЛИВЕРПУЛ, ЧЕЛСИ И ТОТЕНХЕМ се у финишу боре за утешну награду - хтели титулу, а сад и ЛШ премија

FOTO: EPA

Prognozirali su im titule, ili barem borbu za iste, a sada je pitanje hoće li uopšte igrati u Ligi šampiona naredne sezone.

Povrede, neslaganje u ekipi, promena trenera ili nedostatak motivacije, uticali su na to da su se pojedini timovi u najjačim ligama Evrope već tamo u januaru opraštali od šampionskih ambicija i krenuli grčevito da grebu za mesto u eliti i "tuku" se za svaki bod. Još kada se na sve to doda da u prikrajku vrebaju na papiru i kvalitativno "slabiji", pritisak je samo još veći i svaki kiks će da bude duplo teži. Jasno je da timovi poput Liverpula, Borusije Dortmund ili Juventusa više nemaju pravo na njih.

TRIO BOGATIH JURI ULAZNICU

Ali, da počnemo odande gde je najgušće u borbi za četvrto mesto, koje donosi direktan plasman i za koje Englezi tradicionalno grizu. Sada je situacija takva da je Lester sa 56 bodova na trećoj poziciji, dok bi u aktuelnom poretku u najbolje međunarodno klupsko takmičenje išao i Vest Hem sa četvrtog mesta.

"Čekićarima" za vrat dišu Čelsi sa bodom i Liverpul i Totenhem sa dva boda manje. Ali teško je za očekivati da Vest Hem overi Ligu šampiona, tako da je realno da kažemo da ova trojka bogatih juri tu dragocenu ulaznicu među najbolje, a sudeći po rasporedu, najlakše će biti Liverpulu, koji ima Vilu za vikend, dok će do kraja Premijer lige od „top 6“ ekipa, igrati samo sa Mančester Junajtedom. "Đavoli" su rivali Totenhema u vikendu pred nama, a prošli put kada su oni igrali, bio je onaj spektakl i pobeda Murinjovog tima od 6:1. Pored njih, "pevci" imaju i Lester do kraja. 

Deluje iz ove perspektive da će Čelsiju biti najteže, pošto do kraja ima nekrunisanog šampiona Siti, Lester, Vest Hem, Arsenal, dok su u subotu na gostovanju gradskom rivalu Kristal Palasu, kojem su dali sedam golova na prethodne dve utakmice. Takođe, tim sa „Stamford Bridža“ se prošle nedelje propisno obrukao protiv Vest Broma našeg Branislava Ivanovića (poraženi 5:2), a sve je kulminiralo tučom golmana „pvaca“ Kepe i njegovog saigrača štopera Ridigera, kojeg je trener Tomas Tuhel posle sukoba posla kući na hlađenje.

ČEKAJUĆI POSRTANjE VOLSFBURGA

Što se tiče Nemačke, tu će vrlo verovatno Bajern biti novi-stari šampion. Ali, za razliku od nekih ranijih godina, Borusija Dortmund mu neće biti najveći takmac za trofej Bundeslige. Štaviše, žuto-crni će vrlo verovatno ostati bez Lige šampiona, pošto su prošlonedeljnim porazom od Ajntrahta (1:2) ostali na sedam bodova zaostatka za timom iz Frankfurta, koji je sada na četvrtoj poziciji i mogao bi vrlo lako da sledeće sezone zaigra u elitnom takmičenju. Ipak, "milioneri" bi mogli da se uzdaju u kikseve Volfsburga, koji je sada neočekivano treći, ali ima uzastopne okršaje sa Ajntrahtom i Bajernom, kao i sa Borusijom nešto kasnije. 

Dakle, ukoliko prospu svih devet bodova, Dortmundu bi se ipak otvorio put ka Ligi šampiona. Erlingu Halandu, Džejdona Sanču i drugovima je za vikend na programu gostovanje Štugartu, čiju su mrežu redovno punili do vrha u poslednjih nekoliko susreta. 

Još jedan "unapred viđen" šampion, Juventus, igra jednu od najgorih sezona u ovom veku i došao je u nezamislivu situaciju. Da mora čak da strepi za plasman u Ligu šampiona?! Za uslove u Torinu to je do pre godinu dana bilo nezamislivo, ali šta je tu je. Na sreću Lristijana Ronalda i drugova, pobedili su u sredu uveče Napoli, s kojim su bodovno delil to četvrto mesto i sada su ponovo tri koraka ispred najbližeg pratioca. Međutim, do kraja prvenstva ih očekuju okršaji sa tri najbolje plasirane ekipe Serije A - Milanom, Interom i Atalantom.

 Ipak, pre ulaska u pakao završnog rasporeda, "stara dama" će u nedelju u standardnom italijanskom terminu imati nešto lakši posao, budući da dočekuju Đenovu. Tek kada prođu tu ekipu, krenuće da se znoje i poprave formu koja varira još od starta sezone prošlog leta.

RASPORED ZA VIKEND

ENGLESKA

Liverpul - Aston vila (subota, 16.00)

K. palas - Čelsi (subota, 18.30)

Totenhem - M. Junajted (nedelja, 17.30)

NEMAČKA

Štutgart - Borusija D. (subota, 18.30)

ITALIJA

Juventus - Đenova (nedelja, 15.00) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna