STANKOVIĆ: Idemo dalje, sezona može da bude bolja sa Kupom. STANOJEVIĆ: Čestitke na tituli

JEDNOM prva pobeda, drugom prvi poraz u svetkovini srpskog fudbala, ali obojica složna – Partizan je bio bolji u prvom, Zvezda u drugom poluvremenu 164. „večitog“ derbija koji je odlučen golom Mirka Ivanića posle kornera.

СТАНКОВИЋ: Идемо даље, сезона може да буде боља са Купом. СТАНОЈЕВИЋ: Честитке на титули

FOTO: M. Vukadinović

Zato je Dejan Stanković sa razlogom bio radosniji pred sedmom silom, dok je Aleksandar Stanojević džentlmenski čestitao titulu, pošto su crveno-beli odmakli na 12 bodova.

- Čestitam Zvezdi na pobedi i titulu, što je realnost u ovom trenutku. Bili smo dobri u provom poluvremenu, dosta konkretniji i žao mi je što  nismo postigli gol. Zvezda je u drugom bila bolja, ali nisu pretili, desio se prekid, postigli su gol. Trenutno je takva situacija da su osvojili titulu i čestitam im na tome – istakao je strateg Partizana i dotakao se detalja iz prvog dela kada je došlo do prepirke sa Stankovićem - Čarke su uvek normalne, nikad se ne obraćam protivničkom treneru. Izuzetno ga poštujem kao fudbalsku legendu i sada kao trenera. To je normalno i u duhu borbe.

Tek posle tri trenerska derbija, Stanković je uspeo da pobedi rivala iz Humske i priznao je pred novinarima da mu je pao kamen sa srca, ali i uporedio sadašnji osećaj sa onim kada je dobijao Partizan kao igrač.

- Osećam se fenomenalno. Znaš da će biti teško, ali nisam toliiko očekivao. Malkice smo se podredili, mnogo mi znači lično. Pogledali smo se u oči na poluvremenu i nisam želeo da na takav način izgubimo. Videlo se na terenu koliko mi znači, bio sam i više nego u zadnje vreme aktivan. Srodio sam se sa ekipom, željom da pobedimo, tenzijom. Malo me i emocija pukla posle utakmice, moram da se zahvalim i mojim sinovima u Milanu, ženi Ani koja je bila uz mene i kada je bilo teško. Koliko god da je sada lepo, nije uvek bilo tako. Dobio sam podršku kluba i familije, nije jednostavno imati prvi posao Crvenu zvezdu. Nisam mogao iskrenije. Mislim da kao trener 100 puta preživiš utakmicu. Kada si akter ne vidiš sve što se dešava, ali van terena je mnogo gore, ali i mnogo lepše kad se završi  – poručio je mladi stručnjak. 

Međutim, ne zadovoljava se tim, već poručuje da sledi napad i na Kup!

- Znajuči moje momke i staf, ne zaustavljamo se, ali idemo dalje. Da izgubimo titulu treba da se desi čudo, ali ima i Kup tu i sezona može da se završi i bolje nego što je sada. Derbi je već sutra arhiviran, zadovoljni smo, dosta je pritiska, ali kada se sve slegne idemo dalje, nećemo stati na ovome – optimistično je poručio Stanković.

NEBITNO KADA U KUPU

OBA trenera „večitih“ rivala su rekla da im je nebitno da li će na suparnika sa topčiderskog brda u polufinalu ili eventualno finalu Kupa. 

- Svejedno nam je polufinale ili finale kada ćemo igrati sa Zvezdom u Kupu.  Nemam sada jasnu sliku, da analiziramo utakmicu i sutra ću već znati sve gde smo pogrešili, na jedan stručniji način – istakao je Stanojević, dok je slično rekao i Stanković  - Moraš da dobiješ dve utakmice da uzmeš trofej. Da li ćemo igrati sa Partizanom u finalu ili polufinalu svejedno mi je. Igra se jedna utakmica, može svako da dobije, osetili smo to u kvalifikacijama za Ligu šampiona, da autsajder može da iznenadi -

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili