POBEDNICI BRIŠU MINUSE Ne pamti se kada smo uspeli da se vratimo posle 0:2 protiv tako jake selekcije

M. BLAŽIĆ

30. 03. 2021. u 10:00

MINUS od jednog gola protiv Iraca i na kraju pobeda. U još zahtevnijem meču sa evropskim prvacima ni dva gola zaostatka na poluvremenu nisu predstavljala problem da na kraju utisak bude pozitivan.

ПОБЕДНИЦИ БРИШУ МИНУСЕ Не памти се када смо успели да се вратимо после 0:2 против тако јаке селекције

FOTO: M. Vukadinović

Pobednički karakter nacionalnog tima pod dirigentskom palicom Dragana Stojkovića glavni je utisak Piksijevog saigrača iz reprezentacije s kraja 20. veka Ivice Kralja u razgovoru za "Novosti".

- Primetna je neka nova energija. Iskreno ne pamtim kada smo uspeli da se vratimo posle 0:2, posebno protiv tako jake selekcije kakva je Portugalija. Ostaje žal što nismo uspeli da dođemo do sva tri boda, ali dobro je i ovako.

O novom selektoru i nekadašnjem kolegi iz nacionalnog tima Kralj ima samo reči hvale.

- Piksi je veliko ime, ima iskustvo, autoritet, harizmu, sve što je neophodno za posao selektora. Znajući njega, ne sumnjam da u svakom trenutku zna šta radi i šta bi trebalo da se uradi, kada je potrebno da udari šakom o sto. A i igrači sigurno imaju veliki respekt prema takvoj veličini.

Posle dužeg vremena Srbija je dočekala da je pogleda Fortuna kod odluke arbitra.

- Mnogo puta nismo imali sreće sa sudijskim odlukama, eto dogodilo se jednom da i nas sreća pogleda u tom segmentu. Zaslužili smo odnosom prema igri u drugom poluvremenu, barem da ostanemo neporaženi i, srećom, tako je i bilo na kraju.

FOTO: M. Vukadinović

Paralelno sa dobrim izdanjima "orlova" u prva dva meča kvalifikacija, priča se i o rekordu najboljeg srpskog napadača.

- Mitrović uvek igra dobro za reprezentaciju, daje golove i pruža maksimum, nevezano za to kakav mu je status u klubu. To pokazuje da ima sjajan karakter. Želim mu da njegov golgeterski niz potraje dugo, dugo.

Optimizam očekivano raste kod svih, pa i kod legendarnog srpskog golmana.

- Bitno je da nismo izgubili od Portugalije, sve je i dalje potpuno otvoreno. Verujem da ćemo greške u manjim utakmicama svesti na najmanju moguću meru i u tom slučaju imamo realne izglede za odlazak na Mundijal. Verujem, svakako, da ćemo danas savladati Azerbejdžance - rekao je Kralj, koji je odnedavno kordinator za sportska pitanja svih kategorija u Partizanu.

PUNA PODRŠKA DMITROVIĆU

JEDNA loša intervencija Marka Dmitrovića mogla je skupo da košta Srbiju u finišu meča, a Kralj nema zamerke na račun golmana "orlova".

- Kad nije bilo gola, znači da nije bilo ni greške. Šalu na stranu, sve do tog trenutka je bilo praktično neodbranjivo, tako da bi trebalo dati punu podršku Dmitroviću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri