BIVŠI IGRAČI AZERBEJDŽANA UDARILI PO REPREZENTACIJI: Remi sa Srbijom bio bi čudo, kod nas ne postoji ambicija

Novosti online

29. 03. 2021. u 14:05

NEKADAŠNjI fudbaleri Azerbejdžana Afran Ismailov i Dmitrij Jeremejev nisu preterani optimisti pred duel protiv Srbije u okviru trećeg kola kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, koji se igra u utorak od 18 časova u Bakuu.

БИВШИ ИГРАЧИ АЗЕРБЕЈЏАНА УДАРИЛИ ПО РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ: Реми са Србијом био би чудо, код нас не постоји амбиција

Ilustracija sport Foto Dephositos

Ismailov, bivši reprezentativni vezista Azera, u razgovoru za "Azerisport" analizirao je pozitivne stvari i govorio o šansama Di Bjazijevih igrača u nastavku kvalifikacija.

- Naš tim je igrao dobro protiv Portugalije, iako smo izgubili 0:1. Poraženi smo i od Katara 1:2, ali je glavno da smo prikazali timski fudbal. Jednostavno postoje problemi sa napadom, ali ovo je razumljivo, reprezentacija igra defanzivno. Branimo se sa 7-8 igrača, što automatski stvara probleme sa ulaskom u napad. Stoga je malo utakmica u kojima osvajamo bodove - rekao je nekadašnji fudbalski arhitekta.

Kada je u pitanju predstojeći duel sa Srbijom, bio je jasan i iskren istakavši da bi i bod bio čudo.

- U drugom kolu Srbi su uzeli bod od Portugala (2: 2) i pokazali kvalitet. Ukoliko uspemo da izborimo remi bio bi to fenomenalan rezultat, ali biće veoma teško. Odnosno, ako budemo igrali u istoj postavi i u istom defanzivnom fudbalu, onda opet nećemo moći da postignemo gol. Stoga, moramo razmišljati o tome da krenemo u napad. Ako želimo da osvojimo tri boda, moramo da postignemo gol. Biće teško osvajati bodove u ovoj grupi, ali kod kuće možemo da uradimo nešto. Utakmice protiv Luksemburga i Irske takođe će biti neugodne, ali to su rivali koje možemo da savladamo u Bakuu - izjavio je Ismailov.

FOTO: M. Vukadinović

Mnogo manje vere pokazao je Jeremejev, bivši igrač Karabaga i Bakua, koji je govorio za "Apasport".

- Svako od nas želi ekipi pobede, ali nemojte da sutra sve kritike padnu na pleća igrača posle novog poraza. Kod nas ne postoji ambicija niti konkurencija, a u takvoj sredini nema ni uspeha. Ponovo ćemo se boriti da ne primo gol i radovati se svakom bodu koji osvojimo iz eventualnih remija, ali tu je kraj. Iskreno, ne očekujem ništa od reprezentacije u kvalifikacijama. Ako su pozvana šestorica fudbalera iz poslednjeg kluba u prvenstvu kako mogu da očekujem uspeh od tog tima - rekao je nekadašnji ofanzivac.

On smatra da je veliki problem Azerbejdžana što dosta stranih igrača dobijaju državljansto ove zemlje kako bi igrali za reprezentaciju, isključivo zbog novca.

- Stranci dolaze u reprezentaciju zbog finansijskih uslova, nudi im se dobar novac. Ako dobiju bod, zaradiće 30 ili 40 hiljada dolara, ako pobede u samo jednoj utakmici tokom kvalifikacija zaradiće dovoljno. Te igrače nije briga ni za šta drugo, ako im se ne obeća novac - neće doći. Ovo je reprezentacija, a ne klub. Novac ovde ne bi trebalo da igra ulogu. Na primer, zašto sada ne dolazi Dmitrij Nazarov? Jer novac im je važniji od bilo čega drugog - zaključio je Jeremejev.

Podsetimo, utakmica Azerbejdžan - Srbija igra se u utorak od 18 sati.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Mozzartsport)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina