ORLOVE I SOKOLE NEMA KO DA GLEDA: Prenosi kvalifikacija za Mundijal samo na kanalima u vlasništvu Dragana Šolaka

Novosti online

24. 03. 2021. u 09:08

DUGO očekivane kvalifikacije evropske zone za Mundijal 2022 u Kataru počinju večeras utakmicama prvog kola u grupama A, d, E, G i H. Na teren će i orlovi i sokolovi, ali ljubitelji fudbala u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj, bar velika većina njih, neće imati priliku da gledaju uživo nastupe svojih ljubimaca.

ОРЛОВЕ И СОКОЛЕ НЕМА КО ДА ГЛЕДА: Преноси квалификација за Мундијал само на каналима у власништву Драгана Шолака

FOTO: EPA

Uprkos preporukama Uefe, utakmice fudbalskih reprezentacija Srbije i Crne Gore neće prenositi TV stanice sa nacionalnim frekvencijama.

Debi Dragana Stojkovića na klupi reprezentacije Srbije priliku da gledaju u TV prenosu imaće samo korisnici SBB koji imaju kanal Nova S, dok će u Crnoj Gori obe reprezentacije moći da gledaju samo pretplatnici Telemaka, koji je kao i SBB u vlasništvu Junajted grupe Dragana Šolaka.

Isti vlasnik u Crnoj Gori ima i jedan kanal sa nacionalnom frekvencijom, Nova M, koja je međutim, misteriozno ostala bez prenosa mečeva kvalifikacija za SP, kao što je nedavno ostala i bez prenosa mečeva košarkaša Budućnosti u Evrokupu, koji se takođe mogu isključivo gledati na Sport klubu. U Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj utakmice kvalifikacija takođe prenose TV stanice u vlasništvu Junajted medija grupe - Nova BH i TV Nova.

S obzirom na to da su prava TV prenosa prodata do kraja Mundijala 2022. godine, u ovom trenutku nije moguće da bilo koja TV kuća sa nacionalnom frekvencijom otkupi prenose mečeva pa će navijači orlova i sokola iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske morati da se dovijaju kako bi gledali svoje ljubimce.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (11)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024