STOJKOVIĆ NEMA DILEMU: Odlazak na Svetsko prvenstvo je prioritet

Novosti online

23. 03. 2021. u 16:49

"Orlovi" ovaj ciklus otvaraju u sredu od 20:45h utakmicom protiv Republike Irske na stadionu "Rajko Mitić".

СТОЈКОВИЋ НЕМА ДИЛЕМУ: Одлазак на Светско првенство је приоритет

Foto: FSS

Odlazak na Svetsko prvenstvo je za Srbiju prioritet, što je potvrdio i selektor:

"Odlazak na svetsko prvenstvo je prioritet i obaveza koju igrači moraju da shvate. Mnogo je lepo igrati na Svetskom prvenstvu, a to je važno iz mnogo stvari ne samo individualna satisfakcija. Ispišete istoriju i uradite nešto lepo za svoj narod. Ja sam optimista po prirodi i ne predajem se sve dok ima šanse da se nešto preokrene u našu korist. To i od igrača očekujem. Kao što igraju u svojim klubovima, ne tražim da lete po terenu već da igraju dinamičan i atraktivan fudbal koji će vratiti nadu našim navijačima i ubeđen sam da će to ostvariti i taj optimizam želim da prenesem i na njih, moramo da budemo spremni na velika dela", selektor Srbije Dragan Stojković Piksi.

O poređenju sebe kao igrača sa Dušanom Tadićem:


"Ima velike razlike, godine su u pitanju. On je mnogo mlađi od mene. Prija kad te porede sa nekim ko to zaslužuje, ja se sećam 16 17 i 18 godine je Dušan pokazivao strahovit talenat, raskošnost i lepotu 10 na leđima koji nosi. Da li smo slični ne znam to je na vama ili ovima što vole da porede pa donesu ocenu. Nije mi smetalo, zašto bi mi smetalo. Lepo je kada vas se sećaju"

O taktici:

"Srbija može da igra i sa dva i sa tri igrača, videćemo sutra, a tim u glavi imam nemojte misliti da ne znam ko izlazi sutra. Nisam imao nekih problema po izboru igrača ni po pitanju grupi ni po tome ko će biti starter"

Da li je kondicioni trener zadovoljan?

"Nije pitanje da li je on nego da li sam ja zadovoljan. Uvek je dobro imati dobru atmosferu, a što se spreme tiče pretpostavljam da su igrači umorni, imate igrače koji 90 minuta igraju iz nedelje u nedelju i to može da bude problem, ali ne sme da bude alibi i oni moraju da se odmore, a treninzi su više tehničko taktičke prirode. POtrebni su mi sveži igrači koji mogu ideje da sprovedu u delo. Fizički mislim da se dobro osećaju, mislim to morate njih da pitate, ali mislim da će biti okej"

Irska nikada nije pobedila Srbiju od osamostaljenja.

"Ovo je prva utakmica i ona je kao takva veoma teška i veoma značajna. Ne postoji garancija da ćemo pobediti, izgubiti ili igrati nerešeno i zato je fudbal zanimljiv. Veoma je važno sa kakvom igrom odigrate tu utakmicu i kakav performans pružite. Možete biti mnogo bolji, a da ne pobedite i može da bude i obrnuto. Ako me pitate da li sam zadovoljan bodom, nisam"

Pitnje za selektora da li zna da 11 godina nisu pobedli na startu kvalifikacija i da li je to motiv

"Za taj podatak nisam znao, a učinićemo sve da srušimo ovu tradiciju. Ne obraćam pažnju na Irksu i sastav jedino sam fokusran na moj tim i igrače. Znam o njima dovoljno koliko jedan trener treba da zna što je dovoljno da u taktičkom smislu prenesem ono što će nas čekati na stadionu. Respektujem ekipu Irske i to je to. Dobro je što golman ne igra nebo samo brani"


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

ENERGETSKA EFIKASNOST: Naša zajednička odgovornost i korist