BOLUJE OD KORONE 331 DAN! Virus ušao u telo američke fudbalerke i neće da izađe

Novosti online

16. 02. 2021. u 20:22

BIVŠA fudbalerka iz Čikaga, Amerikanka Kejtlin Denis boluje od korone 331 dan.

БОЛУЈЕ ОД КОРОНЕ 331 ДАН! Вирус ушао у тело америчке фудбалерке и неће да изађе

Foto: Printscreen Facebook/ The Seattle Times

Ona kaže da se zarazila pre nego što je zabeležen prvi smrtni slučaj u američkoj državi Ilinois i da joj se čini kao da je od tada prošao ceo vek.

- Virus me je zakačio pre nego što je iko nosio masku. Sada pričamo o drugoj godini, vakcinama, novim sojevima, novoj administraciji, ali meni je i dalje sve isto. Uvek sam u krevetu, u svojoj sobi. Bolesna sam 331 dan. Imam osećaj da se vreme ne pomera, osećam se kao da sam u zatvoru i da udaram recke na zidu - rekla je Kejtlin.

Amerikanka kaže da je jedno vreme govorila samoj sebi da će joj sutra biti bolje, ali da to više ne čini.

- Pokušavam da se pomirim sa činjenicom da je ovaj virus nešto što neću savladati. To bi moglo biti to. Budim se svakog jutra i pitam se 'kako li će mi biti danas?' Ja sam ono što lekari zovu "dugotrajni bolesnik", gde kovid preuzme vaše telo i neće da ode. Doktori misle da nas može biti na desetine hiljada u svetu, ali niko zapravo ne zna.

- Pitate se da li ću imati mučninu ili jaku vrtoglavicu. Ili, možda preferirate migrenu sa bolovima u telu? Neki simptomi su konstantni, kao što su bolovi u telu i slabost od glave do pete, ali neki dođu pa prođu - zvonjava u ušima, bol u rebrima, preskakanja srca, vrele uši, utrnuli prsti, osećaj opijenosti - rekla je Denisova.

Ona je u intervjuu otkrila i da više nema posao, da ponekad jedva ustane iz kreveta, kao i da ima osećaj da joj "dan nikada ne počinje niti se završava".

- Nekad imam gubitak pamćenja pa pomislim da imam amneziju. Kao da sam u crnoj rupi. Čekam sati da prođu - zaključila je Kejtlin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)