NADAL O TRCI SA NOLETOM I RODŽEROM: Ne želim da mi bolesna ambicija uništi zdravlje

Novosti online

16. 02. 2021. u 19:45

VEČITO pitanje ljubitelja tenisa širom sveta, na koje mi Srbi naravno imamo odgovor, ko je najbolji teniser sveta svih vremena ne muči i Rafaela Nadala, koji po sopstvenom priznanju samo želi da uživa u igri. Stizanje rekorda Rodžera Federera i Novaka Đokovića mu je u drugom planu.

НАДАЛ О ТРЦИ  СА НОЛЕТОМ И РОЏЕРОМ: Не желим да ми болесна амбиција уништи здравље

FOTO: AP

Ima, naravno i "bik sa Maljorke" u svom vlasništvu poneki rekord o kome Nole i Rodžer mogu da sanjaju. Rolan Garos je jedan od njih, ali mnogo važniji je ukupan broj gren slemova, u kojoj kategoriji Španac izjednačen sa Federerom i ima priliku da ga pretekne ukoliko u Melburnu osvoji svoju drugu AO titulu.

- Volim ono što radim. igram tenis. Volim tenis. Naravno da sam zainteresovan da oborim rekord, ali nisam opsednut time. Ako imate previe ambicija postajete frustrirani kad ih ne ostvarite. Ambicija je važna, ali zdrava ambicija. Ne želim da uništim fiičko i mentalno zdravlje u pokušaju da preteknem Rodžera - rekao je Nadal.

- Trudim se da uvek dam najbolje što u tom trenutku mogu. Nekad je to sto odsto, ali nekad je 60 odsto. Najvažnije je da se sa turnira kući vratim srećan - zaključio je Rafa koji u sredu igra četvrtfinale protiv Cicipasa.

Posle problema sa povredom na startu turnira kada je "najbolje od njega" bilo manje od sto odsto, čini se da kako turnir odmiče i povreda se povlači. Posle Cicipasa čeka ga jedan od dva ruska reprezentativca, Rubljev ili Medvedev, osokoljeni trijumfom na ATP kupu, a posle večiti rival Nole, koji je ipak vladar Melburna i pita se najviše.

A Rafi ostaje nada da će Federera prestići na Rolan Garosu gde, nerado priznajemo, ipak on "gazduje".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (2)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)