MIROSLAV TANJGA: Pao je Liverpul, može i Milan

S. B.

13. 02. 2021. u 21:06

UTOPIJA je tražiti slabe tačke u ekipi Milana, nego, smatram da je na Zvezdi da pokaže svoje vrline, da se nametne na terenu...

МИРОСЛАВ ТАЊГА: Пао је Ливерпул, може и Милан

Miroslav Tanjga Foto EPA

To ističe Miroslav Tanjga (56), nekadašnji fudbalski as, član druge šampionske generacije Vojvodine, osvajač interkontinentalnog kupa u dresu Crvene zvezde, uzdanica Fenerbahčea, berlinske Herte i Majnca, sada prvi asistent, pomoćni trener Siniši Mihajloviću, njegovom kumu u Bolonji.

On je, kako ističe u telefonskom razgovoru za "Novosti", uveren da Dejan Stanković zna sve mogućnosti "rosonera", izuzetno kvalitetne ekipe, ali jednako tako i vrednosti svog tima.

- Mnogo im znači Ibrahimović, vođa tima u svakom pogledu, ali to ne bi značilo mnogo da ni preostali fudbaleri nemaju veliki kvalitet - kaže Tanjga. - Uz njega su u udarnom, napadačkom triju Leao i Rebić i to je najopasniji deo ekipe. Bolonja je nedavno izgubila od Milana 1:2, iako smo po ocenama mnogih, bili bolji od rivala, a presudila su dva penala u njihovu korist.

Tanjga smatra da naš šampion može potpuno ravnopravno da igra sa liderom Serije A.

- Rival se nikako ne sme preceniti i, naravno, ne potceniti. Sećam se, kao i svi ljubitelji fudbala, kako je čuveni Liverpul prošao. On je bio veći favorit nego što je sada Milan. To ne smemo zaboraviti. Znači, izaći bez kompleksa, sa jasnim ciljem i planom, koncentrisano i motivisano 90 minuta. Znaju i Milanezi šta ih čeka, poznaju oni Zvezdine dobre strane.

Kada govori o italijanskim fudbalerima u dresu kluba sa stadiona "Rajko Mitić", Dijegu Falčineliju i Filipu Falku, naš stručnjak to doživljava kao bitan detalj.

- Znaju s kim imaju posla, što je bitna stvar. Takođe, znaju kako oni da se postave i suprotstave. Sa druge strane, Milanezi znaju ko je Zvezda, ali i da je naša liga slabija od italijanske. To možda nagoveštava opuštanje njihovih igrača u podsvesti, ali na to nikako ne bi trebalo računati. Crvena zvezda je veliki klub, a Deki zna šta radi. Izabraće više nego dobru taktiku i demonstrirati na pravi način. Kontrolisano a ne "samoubilački", pošto je reč o samo jednom poluvremenu - istakao je Tanjga.

MEČ KOJI MENJA KARIJERE

MIROSLAV Tanjga ističe da između dva vodeća kluba na tabelama svojih prvenstva, nepoznanica nema.

- Bitno je da imaš "dobar dan", da se slože kockice, da dnevna forma bude na "nivou" Teško je prognozirati. Svesni smo budžeta oba kluba, ali ni to nije merilo uspeha, već je jedino teren merodavan. Mislim da će Zvezdini fudbaleri imati dodatni motiv. Za njihove karijere reč je o značajnom meču u ovim teškim vremenima - kaže Tanjga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)