DR MILJKO RISTIĆ: Nema logike da protiv Milana ne bude publike! Manji rizik na stadionu nego u autobusu

Novosti online

04. 02. 2021. u 08:54

PRIPREMA se Crvena zvezda za mečeve sa Milanom kao da će publike biti.

ДР МИЉКО РИСТИЋ: Нема логике да против Милана не буде публике! Мањи ризик на стадиону него у аутобусу

Foto: M.Vukadinović

Iako Crvena zvezda ima preporuku UEFA, čeka se odluka Kriznog štaba Vlade Republike Srbije da li će se stadion Crvene zvezde za meč sa Milanom otključati. 

Predsednik Medicinske komisije FSS i član Upravnog odbora Crvene zvezde dr Miljko Ristić govorio je na tu temu za "Žurnal". Renomirani Kardiolog očekuje da stadion bude otvoren. 

"Ako negde mogu da se sprovedu mere zaštite, to je stadion. Manji rizik je nego u autobusu, gde se na malom prostoru vozi 50 ili više ljudi. Naravno, potrebno je de se obezbedi distanca između gledalaca od dva do četiri metra. Ne mora da bude 15.000 navijača, ali da nijedan gledalac ne može da uđe nema nikakve logike", istakao je prof. dr Ristić.

On smatra da je teško izmeniti svest navijača, ali da je na klubu da obezbedi uslove da se poštuje distanca. 

Teško je naterati navijače da se ne grupišu... 

"Tako je. Na navijačima je da procene koliko će biti odgovorni, brinuti o sebi i drugima. Fudbal i sport nemaju draž i gube smisao bez publike", rekao je Ristić...

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Petar

04.02.2021. 12:39

Tako je to kad navijac i clan IO CZ pogazi sav svoj ugled doktora zbog navijackih strasti i finansijske koristi svog kluba. ``Teško je naterati navijače da se ne grupišu... "Tako je. Na navijačima je da procene koliko će biti odgovorni, brinuti o sebi i drugima.`` Kako smo odgovorni vidi se svakodnevno, bitno je da budu navijaci na utakmici i CZ zaradi, a posle njegove kolege da pocrkaju od posla i stotine mrtvih. Pa ni NBA liga se ne igra pred navijacima!!! Crni Miljko