ALEKSANDAR MILJKOVIĆ POSLE KORONE: Pakao je iza mene

Milan BLAŽIĆ

25. 01. 2021. u 20:31

IZAŠAO je sa terena na poluvremenu utakmice protiv Čukaričkog, zbog, kako je tada mislio, manjih zdravstvenih problema.

АЛЕКСАНДАР МИЉКОВИЋ ПОСЛЕ КОРОНЕ: Пакао је иза мене

POBEDNIK Aleksandar Miljković/FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Desni bek crno-belih Aleksandar Miljković nije ni slutio da je to samo početak agonije koja je trajala više od mesec dana. Usledio je pozitivan test na virus korona, obostrana upala pluća i teška borba iz koje je tek nedavno izašao kao pobednik.

- Osetio sam da mi srce preskače, da je puls ubrzan i odmah sam to signalizirao sudiji. Lekari su mi ukazali pomoć, a kako je do poluvremena ostalo samo nekoliko minuta, odlučio sam da stisnem zube. Dan kasnije sam dobio simptome kovida i samo pao u krevet - priseća se početka muka iskusni desni bek.

Ubrzo je postalo jasno da su početni problemi predstavljali samo uvod u mnogo ozbiljnije zdravstvene poteškoće.

- Saznao sam da imam obostranu upalu pluća. Proveo sam u krevetu 25 dana pre nego što sam dobio zeleno svetlo lekara da sa porodicom odem na Zlatibor. Šalio sam se sa suprugom da bi posle svega trebalo da bacim trosed na kojem sam proveo mesec dana. Znao sam da će sve proći i da nije kritično, i iskreno najviše me je nerviralo što sam znao da ću zaostati tokom pripremnog perioda.

ŽIVKOVIĆ

DOBIO je Aleksandar Miljković ove zime konkurenta za mesto desnog beka, Marka Živkovića.

- Marko je momak za desetku i odličan igrač. Uopšte ga ne doživljavam kao konkurenciju i želim mu da ostavi trag u Partizanu. Kao stariji kolega hoću da mu pokažem i dokažem da uvek može da računa na mene - iskren je Miljković.

Defanzivac crno-belih kaže da ni u jednom momentu nije paničio već je brojao dane do povratka u normalne tokove.

- Najviše mi je nedostajao "Zemunelo", treninzi, druženje sa saigračima. To je moj život. Stručni štab i medicinski tim su mi omogućili da se vratim bez ikakvog pritiska, zahvalan sam im na tome i osećam potrebu da im vratim učinkom na terenu.

Miljković je zajedno sa drugim rekonvalescentom Nikolom Lakčevićem u petak stigao u Belek i polako hvata ritam.

- Radio sam dve nedelje u Beogradu sa Androm Milutinovićem, imam dobru osnovu. Već na prvom treningu sa ekipom sam video da se radi stvarno jako, što je sjajno - zaključio je Miljković.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a