MILOŠ JOJIĆ GOVORIO O ISHRANI: Vegan sam zbog Đokovića

M. BLAŽIĆ

24. 01. 2021. u 09:00

SLUČAJAN susret sa Novakom Đokovićem, pa nameran zaokret u režimu ishrane i načinu života.

МИЛОШ ЈОЈИЋ ГОВОРИО О ИСХРАНИ: Веган сам због Ђоковића

FOTO: FK Partizan

Tako vezista Partizana Miloš Jojić (28) objašnjava "sudbinsko" viđenje sa najboljim teniserom sveta pre bezmalo pet godina zbog kojeg na njegovom tanjiru više nema mesta za meso.

- Bio sam na letnjoj pauzi 2016, sreo sam slučajno Novaka Đokovića ispred njegovog restorana. Odjednom mi je nešto kliknulo, od sutra ću samo travu da jedem. Kad sam ga video, rekao sam sebi to je to, nismo uopšte pričali o tome - priseća se Jojić.

Već narednog dana Jojić je krenuo u akciju.

- Otišao sam kod nutricioniste, pitao vezano za tu njegovu ishranu. Morao sam da se adaptiram, rekao mi je da ću bolje funkcionisati, da ću imati više energije. Uz to, prijatelj mi je u Austriji na pripremama doneo knjigu "Tajna zdravlja", pročitao sam je bukvalno za dan. Tako je nekako sve krenulo.

Postepeno izbacivanje određenih namirnica dovelo je vremenom do toga da Jojić za sebe tvrdi da je 99 odsto vegan.

- Počeo sam da izbacujem meso, jaja. Nastavio sam da se edukujem na tu temu. Video sam neviđen napredak, skinuo sam 4,5 kilograma, bolje sam spavao, manje sam se umarao, koža mi je bila glatka. Vezivao sam utakmice, mogao sam svaki drugi dan da igram. Konstantno sam se edukovao i dan-danas učim. Nisam stoprocentan vegan, oni ne jedu ribu, ni bilo koje životinjske proizvode. Najvažnije je da nemam osećaj da se odričem bilo čega.

STEVANOVIĆ SE POVREDIO

GOLMAN Partizana Nemanja Stevanović doživeo je povredu ramena na treningu na pripremama u Turskoj. Čuvaru mreže crno-belih je ispalo rame i poslat je na terepije.

- Tokom treninga našem golmanu Nemanji Stevanoviću je "ispalo" rame. Zahvaljujući brzoj reakciji medicinske službe, rame je vraćeno na mesto, a Nemanja je poslat na terapije - navodi se iz kluba.
Ostaje da se vidi koliko će čuvar mreže biti van terena.

Vezista Partizana živi nedaleko od beogradskog doma Novaka Đokovića, ali ipak još nisu razgovarali na ovu temu.

- Komšije smo Novak i ja, znam da ga svi saleću, pa ne želim još i ja. Mislim da bi trebalo da ima svoju privatnost, pa neću da ga opterećujem. Da imam bilo kakav problem, posavetovao bih se sa stručnjacima. Sve analize testiranja pokazuju da sam u dobrom stanju, nijedan parametar nije loš.

Imao je Jojić sreće da se tokom inostrane karijere susreće sa igračima koji praktikuju sličan ili identičan sistem ishrane.

- U Kelnu je Poljak, desni bek, krenuo sa tim načinom ishrane. U Bašakšehiru je Gael Kliši stopostotni vegan, a u Austriji Rnićeva žena jede samo svežu hranu, često sam bio gost u njihovoj kući, tako da sam svuda imao svojevrsnu podršku gde god da sam igrao.

Vratiću se u pravu formu

SVESTAN je Miloš da tokom jeseni nije pružao partije koje su se od njega očekivale.

- U Partizanu se u ovih prvih nekoliko meseci nisam snašao, nisam ni igrao na mojoj poziciji u centrali veznog reda, već levo. Znam da su očekivanja velika, znam šta je Partizan i šta nosi njegov grb. Posle odmora sam trenirao individualno, pa bio u izolaciji zbog korone. Ljudi u klubu znaju koliko radim na tome da se što pre vratim u formu, jer znam da kvalitetom i iskustvom mogu mnogo da doprinesem. Ne bežim od odgovornosti niti tražim alibi.

Jojić napominje na kraju da i njegov cimer Ivan Obradović "prati" ritam.

- On je u Varšavi prošle godine bio sam, kuvao je i eksperimentisao sa hranom i shvatio je da mu ovaj režim jako prija. Najvažnije od svega je da takva ishrana ne samo da ne utiče na našu spremnost i opšte stanje već u velikoj meri doprinosi da se osećamo puno bolje i zdravije - zaključio je Jojić.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna