UME I MESI DA UDARI: Čuveni Argentinac dobio prvi crveni karton na 753. utakmici za Barselonu

V. N.

18. 01. 2021. u 20:14

DEŠAVA se i najvećima da im "pukne" živac, uzvrate grubo na provokaciju. Jedan od najvećih fudbalera svih vremena, Leo Mesi, dobio je prvi crveni karton u Barseloni i to u 753. meču za katalonski klub.

УМЕ И МЕСИ ДА УДАРИ: Чувени Аргентинац добио први црвени картон на 753. утакмици за Барселону

Lionel Mesi Foto EPA

Na kraju drugog produžetka, u 120. minutu finala Superkupa Španije, Bilbao je vodio protiv Barselone sa 3:2, protivnički igrač Viljalibre bezobrazno je ušao u putanju i zaustavio Mesija, koji je uzvratio tako što ga je prvo odgurnuo pa "opaučio" desnicom po leđima. Iz VAR sobe su intervenisali da žuti karton nije adekvatna kazna, pa je glavni arbitar posle pregledavanja video-snimka pokazao Argentincu direktan crveni. Procenjuje se da ga čeka kazna od jednog do tri meča neigranja, čak i više (4-12) ukoliko se proceni da je agresivnost bila preterana.

U prebogatoj karijeri i 895 odigranih utakmica, Leo je doživeo tri isključenja. Dva puta je "pocrveneo" igrajući za reprezentaciju Argentine, prvi put protiv Mađarske u prijateljskom meču 17. avgusta 2005. na stadionu "Ferenc Puškaš" u 65. minutu, i posle toga još jednom u susretu sa Čileom u borbi za treće mesto na Kopa Americi, 6. jula 2019. Uvek je morao ranije na tuširanje zbog udaranja protivničkog fudbalera.

Mediji u Španiji su odmah povezali da je Mesijeva nervoza vezana sa problemima i frustracijama koje doživljava u klubu i najavama da će na leto napustiti Barseolonu. Inače, ovo je bilo 30. finale koje je Leo igrao za Katalonce i osmi poraz.

KUMAN: NIJE MOGAO DA TRPI

TRENER Barselone Ronald Kuman stao je uz Mesija posle isključenja.

- Potpuno ga razumem. Tokom utakmice pretrpeo je veliki broj faulova i više nije mogao da izdrži - rekao je Kuman.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri