SAVEZ MOLI PIKSIJA: Odluka u ponedeljak, 825.000 evra za godinu dana

N. Iljukić

08. 01. 2021. u 22:00

PIKSI ili niko! Tako bar tvrde u Fudbalskom savezu Srbije, iako im se Dragan Stojković danima nekako "migolji" iz ruku. Srbija i dalje čeka selektora reprezentacije.

САВЕЗ МОЛИ ПИКСИЈА: Одлука у понедељак, 825.000 евра за годину дана

Foto arhiva VN

Biće to 12. selektor od 2006. do danas. Toliko su ih ukupno u svojoj istoriji imali Nemci, na čijoj klupi inače od 2006. godine sedi jedan čovek, Joakim Lev.

Ovih dana je najteže zameniku predsednika FSS Marku Panteliću. On je odavno dobio zadatak od Izvršnog odbora da pronađe i predloži rešenje. Stojković je bio "kuvan i pečen" pre dve nedelje kada je na tajnom sastanku sa Slavišom Kokezom (sa kojeg je "tajne" snimke dobio samo jedan domaći tabloid) ipak, negde nešto zapelo. Zapelo je oko plate, a nezvanično saznajemo da mu je ponuđeno 825.000 evra godišnje.

Međutim, to je dosta manje od silnih miliona koji Piksiju i dalje "kaplju" iz njegovog bivšeg kluba Gcangdžou RF. Ko god da je pravio taj ugovor, treba mu odati veliko priznanje! Šalu na stranu, jer Panteliću i ljudima sa Terazija 35 ovih dana nije do šale. Oni gledaju da na sve načine privole Stojkovića potpiše ugovor, a pred Božićne praznike je kao vatromet zasijala Pantelićeva izjava:

- Fudbalska Srbija je jedinstvena u stavu da Stojković postane selektor. Od severa do juga cela naša zemlja ga želi na tom mestu.

Ovo se nekako harmonično uklopilo u nešto raniju Piksijevu izjavu da on želi da postane selektor, da je uveren da Srbiju može da odvede na SP 2022, ali da bi mnoge stvari tu trebalo da se poklope. I da bi pre svega svi morali da ga mnogo i iskreno žele na klupi "orlova".

Gde ćete veće priznanje koliko ga svi iskreno žele na novoj funkciji od izjave u kojoj se tvrdi da legendu jugoslovenskog i srpskog fudbala, Piksija, od severa do juga hoće svi na mestu selektora? Samo, nejasno je odakle mnogim novinarima u Srbiji da je pre nekoliko dana skoro sve bilo dogovoreno sa Savom Miloševićem.

Foto arhiva VN

 

VELIKI IZAZOVI OD MARTA

NOVI selektor Srbije će morati odmah da se lati posla, jer već u martu ove godine "orlovi" imaju tri ispita na startu kvalifikacija za SP u Kataru. Prvo 24. i 27. marta dočekuju Republiku Irsku i Portugaliju, a 30. marta putuju u Azerbejdžan.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (15)

KAPITEN PARTIZANA SVETOZAR MARKOVIĆ PRED DUEL SA NAJVEĆIM RIVALOM: Da nastavimo niz bez poraza od Zvezde