NAGELSMAN OTKRIO DA JE ODBIO REAL: Ne bi to bilo dobro ni za mene, ni za njih

Novosti online

25. 12. 2020. u 22:47

TRENER fudbalera Lajpciga Julijan Naglesman sigurno važi za jednog od najboljih stručnjaka Evrope. Sada je govorio o tome kako je odbio veliki Real Madrid.

НАГЕЛСМАН ОТКРИО ДА ЈЕ ОДБИО РЕАЛ: Не би то било добро ни за мене, ни за њих

Foto: EPA-EFE/DANIEL ROLAND/POOL

Nemački mediji su želeli da prečešljaju mnoge teme sa strategom "bikova", ali ova koja se tiče "kraljevskog kluba" najviše ih je zanimala.

- Nije da sam baš imao ugovor pred sobom spreman za potpis, ali Real je želeo sastanak sa mnom. Smatrao sam u tom momentu da to nema mnogo smisla i to sam i rekao. Da smo se dogovorili morao bi da počnem sa treninzima za tri nedelje. Teško da bi u tako kratkom roku uspeo da naučim španski jezik. Ne bi to bilo dobro ni za mene, ni za Real Madrid - rekao je Naglesman.

Ono što fali ovom 33-godišnjaku da se nađe na vrhu trenerske elite su svakako titule.

- Ukoliko želite da budete među najboljima, morate nešto da osvojite. Izuzev U19 šampionata, nemam nijednu titulu. Tako da ima kolega koje su ispred mene.

Ipak, bez ikakve sumnje reč je o najtalentovanijem treneru u Evropi, sa dobrim osnovama da postane veliki trener koji će daosvaja trofeje.

- Vidim sebe kao talentovanog trenera koji bi voleo da se nađe među najboljima i koji ima još puno mesta za napredak. Ne moram da budem najbolji trener na svetu jednog dana, ali bih voleo da budem jedan od najboljih.

Nagelsman tačno zna šta fali Lajpcigu da dođe u situaciju da se bori za titule.

- Konstantnost. Ne smeju više da nam se dešavaju velike amplitude u nastupima, kao u prethodnoj polusezoni. Ako budemo uvek fokusirani i gladni kao sada, bićemo sposobni da osvojimo titulu.

Ne krije Nemac da bi voleo jednog dana da trenira Kristijana Ronalda.

- Bilo bi interesantano raditi sa Kristijanom. Spolja često vidite osobu koja objavljuje slike svoje jahte. Ali Sami Kedira mi je pričao o njegovom profesionalnom pristupu poslu, koji je impresivan. On mora da je zver na treningu, prvi dolazi i poslednji odlazi. Pritom je i vrlo prijatna osoba. Impresivan spoj - zaključio je Nagelsman.

Da podsetimo, Lajpcig će u osmini finala Lige šampiona igrati protiv Liverpula.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)