FILIP ĐURIČIĆ: Ugledao sam se na Dejana Stankovića, i dalje čuvam njegov dres

Novosti online

19. 12. 2020. u 17:40

ФИЛИП ЂУРИЧИЋ: Угледао сам се на Дејана Станковића, и даље чувам његов дрес

FOTO: N. Paraušić

NEKADAŠNJI omladinac crveno-belih, sada član Sasuola prisetio se detinjstva

Filip Đuričić bio je pre dve godine na spisku pojačanja Crvene zvezde, međutim do dogovora nije došlo, tačnije reprezentativcu Srbije se tada nije vraćalo u Superligu.

Filip Đuričić je prošao omladinsku školu Crvene zvezde iz koje je u vreme velike krize ovog kluba kao klinac otišao u Olimpijakos. Posle ga je sudbina odvela u Herenven, pa Benfiku, Majnc, Sautempton, Anderleht, Sampdoriju, Benevento i Sasuolo.

"Od malih nogu gledao sam Seriju A, jer se to takmičenje u Srbiji prati više od, recimo, Bundeslige i Pirmere. Uvek sam imao uzore, ugledao sam se na Kaku, ali i Dejana Stankovića, čiji dres Lacija, dobijen dok sam bio momčić, i dalje čuvam", otkrio je Đuričić u razgovoru za rimsku Republiku.

Posle dosta lutanja po Evropi i raznim ligama skrasio se u Italiji, a sreću je pronašao u Sasuolu, najprijatnijem iznenađenju Serije A.

"Bio sam u Sampdoriji, a nisam igrao, iako sam stigao na pozajmicu iz Benfike, koja me platila 8.000.000 evra. I to pre ovih današnjih, bolesnih, cena. Kazao sam sebi: „dižem ruke“. Bili su to najteži trenuci moje karijere kad me je Roberto de Zebri pozvao u Benevento. Čak ni ja nisam bio siguran da li želim u klub, koji je maltene u januaru ispao iz Serije A" - prisetio se Đuričić, a onda nastavio:

"Da De Zebrija nisam upoznao ne bih sad bio u Sasuolu. Obećao je da će me vratiti u ritam i održao je reč. I sam je igrao „desetku“, razume me bolje od ostalih. Mogao sam i ranije da da igram na ovom nivou, zavisilo je sve od mene, ali sad sam postavio nove zadatke u karijeri".

(Kurir) 

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)