IZBEĆI ENGLEZE, ITALIJANE... Zvezda će danas saznati ime rivala

Đ. S.

14. 12. 2020. u 07:00

EVROPSKO proleće na "Marakanu" opet sleće. Navijači Zvezde već danima se razbacuju stihovima čuvene pesme "Bijelog dugmeta", licitiraju imena potencijalnih rivala, sanjaju skalpove nad Mančester junajtedom, repriziraju duele sa Rendžersom, Romom, Milanom...

ИЗБЕЋИ ЕНГЛЕЗЕ, ИТАЛИЈАНЕ... Звезда ће данас сазнати име ривала

FOTO: M. Vukadinović

Danas će maštanju, ipak, doći kraj, žreb (13.00) će odrediti ko će 18. februara doći na noge Borjanu i drugovima (revanš 25. u gostima), u nokaut fazi Lige Evrope, a sam pogled na potencijalne rivale mnogo više ledi krv u žilama nego što greje srca u ovim hladnim decembarskim danima.

- Jedan klub kao što je Crvena zvezda to i zaslužuje. Ima preozbiljnih ekipa, kao da igramo Ligu šampiona. Posle žreba ćemo videti i spremati se za utakmicu - osvrnuo se trener crveno-belih, Dejan Stanković, na dosadašnje uspehe u Ligi Evrope, 11 bodova u grupi i narednog rivala.

Stanković nije pogrešio uopšte kada je aktuelno takmičenje uporedio sa Ligom šampiona. Sam pogled na predstavnike Premijer lige u drugom po redu takmičenju, dovoljan je da se oni svrstaju u kategoriju za izbegavanje.

Mančester je uprkos lošem izdanju u eliti najskuplji tim u LE, Totenhem je sa supersoničnim Sonom protutnjao "Marakanom" prošle jeseni, dok su Arsenal i Lester, takođe, izuzetno neugodni, iako navijače Zvezde vežu lepe uspomene na duele sa njima. Ni timovi iz italijanske Serije A nisu poželjni, ako se sanja o koraku više u odnosu na sezonu 2017/2018. kada se u ovoj fazi stalo protiv ruskog CSKA.

Bez obzira na to što bi reprize dvomeča sa Romom, Milanom ili Napolijem bile atraktivne, bolje je da kuglice izbace ekipe poput Briža ili možda Rendžersa. U igri je i Dinamo Zagreb, Ajaks s kojim se Zvezda nikada u istoriji nije sastajala, ali čije god da ime danas izađe iz povlašćenog šešira, neće sprečiti navijače srpskog šampiona da sanjaju moguće i nemoguće...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!