ŠPANSKA MINISTARKA JASNA: Razgovaraćemo sa FIFA o meču sa tzv. Kosovom

Novosti online

09. 12. 2020. u 16:55

MINISTARKA spoljnih poslova Španije Aranča Gonsales Laja izjavila je danas da će Vlada pregovarati sa FIFA, "prema pravilima fudbala", o uslovima odigravanja fudbalskog meča između Španije i tzv. Kosova.

ШПАНСКА МИНИСТАРКА ЈАСНА: Разговараћемо са ФИФА о мечу са тзв. Косовом

Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DELLA VALLE

Žreb kvalifikacija za Mundijal u Kataru 2022. godine "umalo je spojio Srbiju i tzv. Kosovo", ali zbog posebnog pravila FIFA, kosovski tim treba da igra u grupi B protiv reprezentacija tri države koje nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost južne srpske pokrajine - Španije, Grčke i Gruzije, a priznaje ih samo Švedska.

Nemački portal "Sport1.de" preneo je da Španija ne želi da igra protiv tzv. Kosova.

- Španija ne priznaje Kosovo kao nezavisnu državu, ali to ne znači da Španija ne učestvuje na takmičenjima na kojima i Kosovo ima učešće. To smo već učinili na Mediteranskim igrama 2018. godine i na Svetskom prvenstvu za rukometaše do 21 godine - izjavila je Gonsales Laja, prenosi "Europa Prec"

Povodom pitanja da li će kosovska zastava i himna biti isticane tokom mečeva, ministarka je izjavila da to mora da se reši "pravilima FIFA", koja, kako je pojasnila, nisu pravila međunarodnog prava o priznavanju država.

- Da bismo arbitrirali po kom modalitetu će biti odigrane utakmica između Španije i Kosova i između Grčke i Kosova, pregovaraćemo i razgovarati o tome sa FIFA-om, kao i uvek u skladu sa pravilima fudbala - zaključila je Gonsales Laja.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Tanjug)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije