ZVEZDAŠI U TRANSU: Zvezda bi mogla da bude nosilac u kvalifikacijama za LŠ, evo šta je potrebno...

Novosti online

05. 12. 2020. u 08:38

FUDBALERI Crvene zvezde su remijem sa Hofenhajmom obezbedili plasman u nokaut fazu Lige Evrope i prvi put u 21. veku nalaze se u Top 50 klubova po UEFA rejtingu.

ЗВЕЗДАШИ У ТРАНСУ: Звезда би могла да буде носилац у квалификацијама за ЛШ, ево шта је потребно...

Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Zvezda je za nepune četiri sezone sa 195. pozicije došla do  50. mesta, što jasno govori kakav rezultat je ostvaren na evropskoj sceni minulih godina.

Crveno-beli su na prestižnoj listi prestigli Lester i Jang Bojs, a protiv Libereca će imati priliku da osvoje nove bodove koji se računaju za klupski koeficijent. 

Tim Dejana Stankovića je trenutno sakupio sedam, a pre tri godine tokom takmičenja u Ligi Evrope je obezbeđeno osam bodova, pa je verovatno da će ove sezone i ta granica biti probijena. 

Odlični rezultati prvaka Srbije naplatu bi mogli da dobiju na leto, ako klub iz Ljutice Bogdana stigne do šampionske titule u Srbiji.

Zvezda bi, kako stoje, stvari, gotovo izvesno imali status nosioca u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Međutim, ono što je delovalo kao naučna fantastika, crveno-beli bi mogli da budu nosioci i u potencijalnom plej-ofu za elitno takmičenje!

Trijumf u Liberecu bi doneo dva boda za klupski rejting u važnoj trci sa ekipama koje bi mogle da budu akteri plej-ofa za Ligu šampiona narednog leta. 

Bitno je da crveno-beli imaju bolji koeficijent od prvaka Škotske, Češke i Švajcarske, pa sa posebnom pažnjom treba pratiti rezultate Jang Bojsa, Rendžersa i Slavije Prag u ovom ciklusu Lige Evrope.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna