SAHRANA VELIKOG DIJEGA: Kovčeg sa posmrtnim ostacima stigao u Vrt mira, neredi na ulicama (FOTO/VIDEO)

Novosti online

26. 11. 2020. u 22:25 >> 00:14

САХРАНА ВЕЛИКОГ ДИЈЕГА: Ковчег са посмртним остацима стигао у Врт мира, нереди на улицама (ФОТО/ВИДЕО)

Foto AP

U VRTU mira u Belavisti, severoistočno od Buenos Ajresa u toku je sahrana legendarnog fudbalera Dijega Armanda Maradone.

Kovčeg sa njegovim telom bio je prethodno izložen u predsedničkoj palati u Buenos Ajresu, a prekriven je argentinskom zastavom, dresom reprezentacije sa brojem 10, koji je nosio Dijego, kao i dresom Boke juniors.

Maradona je preminuo u sredu u svom domu od posledica srčanog udara. U Argentini je proglašena trodnevna žalost.

Kovčeg sa posmrtnim ostacima legendarnog fudbalera stigao je na konačno prebivalište u Vrt mira koji se nalazi u predrađu prestonice Argentine.

Posmrtni ostaci Dijega Armanda Maradone počivaće pored njegovih roditelja. 

Telo argentinskog fudbalera će po njegovoj želji biti kremirano. U toku je pomen pred prijateljima i članovima porodice. 

Stanje na ulicama je haotično, dok čekamo da telo Argentinske legende stigne u Vrt mira u Buenos Ajresu možemo da vidimo da je stanje na ulici haotično. 

Došlo je i do sukoba Maradoninih pristalica i policije

FOTO: EPA

Veliki broj navijača prati povorku sa sandukom pokojnog fudbalera. 

 

Navijačima je i dalje teško da se pomire sa Dijegovim odlaskom. 

 

Trener Totenhema Žoze Murinjo je rekao "Postoji Maradona, a postoji i Dijego. O Maradoni ne moram da pričam, svet ga poznaje i neće ga zaboraviti. Dijego je drugačiji. Bio je moj dobar prijatelj. Videli smo se nekoliko puta, ali smo se često čuli telefonom. Bio je čovek velikog srca. E, taj čovek će mi nedostajati", rekao je Murinjo.  

Internetom kruži fotografija preminulog Dijega Armanda Maradone koju je napravio zaposleni u pogrebnom preduzeću, a koja je zgrozila svet! Pomenuti zaposleni je zloupotrebio funkciju, slikao se sa preminulim fudbalerom uz podignuti palac prema gore. 

Kako je trenutno ispred Vrta mira pogledajte ovde: 

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Ljube

27.11.2020. 01:30

Koja rulja , samo jedan ,ponavljam jedan fudbaler ,sa vecim talentom za to preminuo ,i celi svet u zalosti (?) ,na nogama ,televizije bruje po celi dan ,ili korona ili je Maradona ,trece nema .Ljudski rod ,definirivno pukao ,nikada skolovaniji ,nikada sludjeniji i zavedeniji ,porobljeniji .

Komandant 1001

27.11.2020. 17:52

@Ljube - Da, samo jedan fudbaler, ali jedan od najvećih kojega zna i divio se ceo svet....da, Korona koja je nejveći neprijatelj ljudi na svetu...pa valjda treba o tome da se piše "sluđenom svetu"