PREMINUO BIVŠI REPREZENTATIVAC: Delio svlačionicu sa Prosinečkim, sada ga odnela korona

Novosti online

25. 11. 2020. u 21:57

Sportska javnost Kikinde, ali i cele Srbije, u neverci je i šoku.

ПРЕМИНУО БИВШИ РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ: Делио свлачионицу са Просинечким, сада га однела корона

Ilustracija sport Foto Dephositos

Slobodan Živkov (53) iz Kikinde, trener ŽAK-a i bivši proslavljeni fudbaler, preminuo je u ovdašnoj bolnici od posledica koronavirusa.

Proslavljenu fudbalsku karijeru započeo u rodnoj Srpskoj Crnji, a za matični klub “Budućnost” debitovao , uz specijalno lekarsko uverenje, sa samo 16 godina u prvenstvu tadašnje Banatske lige.

Ostaće upamćeno da je 1987. godine bio je član mlade reprezentacije Jugoslavije, u društvu Prosinečkog, Jerkana, Kokana, golmana Piplice i ostalih, a mnogi od njih biće okosnica selekcije koja je osvojila titulu svetskog prvaka u Čiletu, sada već davne 1988. godine.

U leto 1985. godine prešao je u OFK “Kikindu”, a u jesenjem delu još igrao za “Budućnost”, da bi se u proleće nametnuo tadašnjem teneru Jovanu Kovrliji, koji mu je u poslednjem kolu te sezone, u Drugoj ligi SFRJ- Zapad, ukazao poverenje da debituje za prvi tim u meču protiv trebinjskog “Leotara”.

Za OFK “Kikindu” je nastupao punih 17 sezona i karijeru okončao u poznoj igračkoj 35. godini, u jesen 2001. godine. Odigrao je ukupno 371 prvenstvenu utakmicu, od kojih 340 u saveznom rangu takmičenja, drugoligaškoj konkurenciji i Prvoj ligi 1992/93.

Po završetku karijere bio je sportski direktor OFK “Kikinde”, a kao trener debitovao na klupi 8. aprila 2006. Sa klupe je još vodio novokozaračku “Slobodu” , a do pogoršanja zdravstvenog stanja i kikindski ŽAK.

Vest o preranom odlasku Slobodana Živkova rastužila je sve ljubitelje fudbala.

Rade Medić, nekadašnji saigrač Slobodana Živkova, ovako za Kurir komentariše tužnu vest:

-Veliki je to gubitak za, pre svega, njegovu porodicu, ali i fudbal, sport uopšte. Pamtiću ga kao kapitena OFK “Kikinde”. kad sam tek ušao u prvi tim. Bio je pravi vođa na terenu i van njega. Veliki fudbaler i trener. Nakon sjajne sportske karijere, ostao je u fudbalu i posvetio se sportu- kazao je Medić.

Korona i leukemija

U kikindsku bolnicu primljen pre desetak dana zbog povišene temperature, izazvane koronavirusom, Usledile su dodatne analize, a hematolog je ustanovio da Slobodan Živkov ima hroničnu limfocitnu leukemiju. Poslednjih dana bio je na respiratoru.

(KURIR SPORT) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere