KO JE AUSTRIJANAC IZ GROCKE NOVO POJAČANJE ZVEZDE? Gol Brazilu, lupanje ćuški ministru odbrane i davljenje od strane DŽeka (VIDEO)

Novosti online

17. 11. 2020. u 12:20

ALEKSANDAR Dragović će konačno ispuniti dečačku želju i obući dres Crvene zvezde.

КО ЈЕ АУСТРИЈАНАЦ ИЗ ГРОЦКЕ НОВО ПОЈАЧАЊЕ ЗВЕЗДЕ? Гол Бразилу, лупање ћушки министру одбране и дављење од стране Џека (ВИДЕО)

Foto: N.Paraušić

Reprezentativac Austrije srpskog porekla, čiji su roditelji iz Beograda, u zimskom prelaznom roku trebalo bi da pojača crveno-bele I konkurenciju na štoperskim pozicijama.

Iza Dragovića je vrlo bogata karijera. Branio je boje Austrije Beč, Bazela, Dinamo Kijeva i naposletku Bajer Leverkuzena (bplus pozajmica u Lesteru) za koji je odigrao 56 utakmica od 2016. godine.

Međutim, pošto u poslednje vreme nije u prvom planu u ekipi “farmaceuta” odlučio je da promeni sredinu i konačno su se sklopile kockice da dođe do saradnje sa Crvenom zvezdom.

- Sanjao sam još kada sam imao šest ili sedam godina da zaigram za Crvenu zvezdu. To mi je oduvek želja i nadam se da ću jednoga dana to ostvariti. Sve to je zbog dede koji je bio veliki zvezdaš. Crvena zvezda je klub koji mi je u srcu. Vaspitan sam tako i saživeo sam se sa tim klubom. U mojoj familiji svi navijaju za Zvezdu koja je najveća u Srbiji - poručio je Dragović.

Dragoviće je cenjeno ime u Austriji, odigrao je čak 84 utakmice za nacionalni tim i postigao jedan gol i to u prijateljskoj utakmici protiv Brazila.

Crvena zvezda će dobiti pouzdanog defanzivca koji se ne plaši da poturi glavu tamo gde neko ne bi ni nogu, a što je važno, ume da iznese loptu i rastereti defanzivne veziste u pojedinim situacijama.

Na terenu je beskompromisan, a u regionu se i danas pmati njegov sukob sa Edinom Džekom, kada ga je najbolji fudbaler Bosne i Hercegovine gotovo “davio” u duelu sa Austrijom.

Balkanski mentalitet ga izgleda nikada nije napustio, a i šala na naš način mu nije strana. Tako se 2012. godine nakon osvajanja trofeja u Kupu se našalio sa ministrom odbrane Švajcarske Ulijem Maurerom kojem je nekoliko puta udario ćušku da ovaj ni ne primeti ko je (popularno zuce). Javnost se obrušila na mladog defanzivca i Dragović je morao da se izvini za taj akt.

- Verujem da svi, dole duboko u sebi, smatraju da je to bilo veoma zabavno - rekao je Dragović, ali se nije "oprao" pred medijima te zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!