ČUVENI SPORTISTA UZ SUZE OTVORIO DUŠU: Zovem se Siniša Mihajlović i rodio sam se dva puta (VIDEO)

Milica OSTOJIĆ, Rim - specijalno za "Novosti"

15. 11. 2020. u 21:36

"NE klepeći nanulama: Ne silazi sa čardaka i ne pitaj gde sam bio.Zašto su mi oči plačne, Zbog čega sam suze lio?"

ЧУВЕНИ СПОРТИСТА УЗ СУЗЕ ОТВОРИО ДУШУ: Зовем се Синиша Михајловић и родио сам се два пута (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Čuje se čuvena pesma, koju je najviše voleo otac Siniše Mihajlovića i suze se pojaviše u očima našeg šampiona, u studiju u udarnom nedeljnom popodnevnom terminu italijanske Rai 1, u emisiji "Domenika In". Ekskluzivni gosti - Siniša Mihajlović i njegova supruga Arijana. Potresno popodne sećanja na detinjstvo, na životne borbe, na poslednju bitku sa teškom bolešću, na sećanje na roditelje.

Ispovest borca na fudbalskom terenu, borca za pobede, borca u najtežoj utakmici života, pobediti leukemiju u bolničkoj sobi " Sveta Ursula u Bolonji, i sve je to ispisano u upravo objavljenoj knjizi "La Partita de la Vita" (Utakmica života). Autori - Siniša Mihajlović i Andrea Di Karo.

- Zovem se Siniša Mihajlović i rodio sam se dva puta: prvi put u Vukovaru, 20. februara 1968. godine u bivšoj Jugostaviji, današnjoj Hrvatskoj od majke Hrvatice i oca Srbina. Drugi put rodio sam se 50 godina kasnije, 29. Oktobra 2019. Godine u bolnici Sveta Ursula u Bolonji zahvaljujući transplantaciji koštane srži. Igrao sam mnogo utakmica i živio puno života, ova je bila utakmica života - citat je iz njegove knjige.

Teško detinjstvo, siromaštvo, težina postojanja, težina izazova, pobede i padovi - ali kako i Italijani kažu ne odustani nikada, a to je i Sinišino životno geslo.

Mihajlović i njegova supruga Arijana nisu krili suze i emocije tokom razgovora.

Foto: Printskrin

Pričao je kako se strah pobeđuje hrabrošću. Kako je vest da je oboleo od leukemije primio od lekara koji mu je, pre nego što je saopštio rezultate analiza, rekao - ti moraš da uspeš da podneseš veliku bol".

I stiže istina i treba naći u sebi uporišnu tačku kako dalje, kako ne posrnuti, ne pasti u neku vrstu depresije, već se boriti. I kako je usledila odluka da to saopšti na konferenciji za štmapu, da ne bude nagađanja i olakih priča, izneti istinu lično u javnost. I krenuti u bitku za život.

Foto: Printskrin

Siniša je pričao o onima koji su mu pomogli da ide napred, davali snagu. Porodica, saradnici, čitava Bolonja, podške iz Italije i Srbije i prijatelja sa svih strana zemaljske kugle. Tu si bili i poznati i nepoznati, doktorka koja je bila sve vreme pored njega i koja se uključila u emisiju i imala je samo reči divljenja i hvale za borbenost našeg šampiona.

- Napisao sam ovu knjigu da pomognem onima koji se suočavaju sa bolešću i bore - poručio je. 

Foto: Printskrin

Pričao je naš as i o susretu sa Arijanom, koja je napustila televizijsku karijeru jer se od prvog momenta upoznavanja posvetila Siniši sa kojim ima petoro dece. O porodici koja je na prvom mestu, na pijedestalu, jer se oni savršeno i snagu nalaze u zajedništvu. Oboje su naglasili važnost dobrog vaspitanja dece jer je Arijana bila nežna posvećena majka, Sinišina brižni emotivni otac, ali pravila su morala da se poštuju.

Siniša je na kraju zaključio da "ima još mnogo godina pred sobom", što je potvrdio i informacijom da je upravo obavio kontrolu zdravlja i da je sve u najboljem redu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)