EUFORIJA U MAKEDONIJI – POVRATAK PREKO PRIŠTINE: Tako je to kada zajedno igraju Makedonci, Albanci i Turci

Beta

13. 11. 2020. u 20:31

ЕУФОРИЈА У МАКЕДОНИЈИ – ПОВРАТАК ПРЕКО ПРИШТИНЕ: Тако је то када заједно играју Македонци, Албанци и Турци

Foto AP

PREMIJER Severne Makedonije, Zoran Zaev, i prvi vicepremijer, Artan Grubi, dočekali su rano jutros na granici s Kosovom makedonske fudbalere na povratku iz Tbilisija, gde su se pobedom nad Gruzijom prvi put izborili za plasman na Evropsko prvenstvo.

Kako je saopštila Vlada, Zaev, Grubi i direktor Agencije za mlade i sport, bivši rukometni reprezentativac Naumče Mojsovski, su s npvinarima oko 4.30 na Graničnom prelazu "Blace" dočekali fudbalere koji su iz Tbilisija doleteli u Prištinu.

Premijer Zaev je reprezentativce Severne Makedonije i stručni štab dočekao u dresu s brojem 10 na leđima i natpisom "Pandev", u kojem se i pozdravio sa kapitenom i strelcem pobedničkog gola Goranom Pendevom.

Premijer je istakao da je "velika radost preplavila celu zemlju" zbog pobede i istorijskog plasmana fudbalske reprezentacije na Evropsko prvenstvo.

"Ovu radost su doneli makedonski fudbalski junaci koji su ostavili srce na terenu u Tbilisiju i doneli pobedu koja makedonska istorija do sada ne pamti, kojom će makedonska fudbalska reprezentacija učestovati na Evropskom prvenstvu", rekao je on.

"Jedan gol za sve, jedna pobeda za sve. Tako je kada zajedno igraju Makedonci, Albanci, Turci… U istim dresovima, pod istom zastavom i za zajedničku otadžbinu", rekao je Zaev na dočeku fudbalera.

Vlada u Skoplju je sinoć, pošto je Severna Makedonija u Tbilisiju pobedila Gruziju sa 1:0, odlučila da sve fudbalere i članove stručnog štaba nagradi sa po 10.000 evra, a građani Skoplja su izašli na ulice automobilima i trubljenjem proslavili prvi plasman reprezentacije na Evropsko prvenstvo.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)