MITAR MRKELA: Na leto otkup Falčinelija!

Z. Ćorović

02. 11. 2020. u 20:50

NEMA žurbe sa Dijegom Falčinelijem. Dovođenje italijanskog napadača sve više se pokazuje kao pravi potez i zato je normalno da se razmišlja o tome da ga Crvena zvezda zadrži na duže vreme, odnosno da ga otkupi od Bolonje

МИТАР МРКЕЛА: На лето откуп Фалчинелија!

FOTO: AP

Ipak, sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela kaže da je još rano baviti se Falčinelijevim statusom.

- Otom, potom, dogovor o pozajmici imamo do leta i nema razloga da se već sada priča na tu temu - ističe Mrkela za "Novosti". - Za nas je najvažnije da se Falčineli uklopio u tim i kao igrač i kao osoba. Odličan je napadač i sigurno je da bi svi u klubu voleli da nastavi sa dobrim igrama i da postane Zvezdin igrač. Sigurno je vredan otkupa.

Po ugovoru koji 29-godišnji centarfor ima sa svojim klubom, otkupna klauzula je milion evra. S obzirom na to da je Dijego i došao na preporuku trenera Bolonje Siniše Mihajlovića, sigurno je da bi posao na leto mogao da se sklopi bez prepreka. Italijani su raspoloženi i da Falčinelija prodaju na više rata. Te pogodnosti možda neće ni biti potrebne ukoliko Ričmond Boaći i Milan Pavkov pronađu inostrane angažmane od koji bi i Zvezda lepo zaradila.

Da nije bilo promašenog penala protiv Omionije na Kipru, učinak Falčinelija ne bi imao ni najmanju manu. Na deset utakmica postigao je šest golova, odlično se kreće, gradi, jak je u skoku. Čini se da je trener Dejan Stanković u njemu već pronašao dugotrajno rešenje u napadu crveno-belih.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MILOJEVIĆ PRED DERBI: Stvorila se slika da kad neko uzme titulu, a ne pobedi derbi, nije bolji