MILOŠ NINKOVIĆ: Želim još tofeja, fotelja može da čeka

Ž. UROŠEVIĆ

01. 11. 2020. u 20:42

ONO što je Mesi u Primeri, Ronaldo u Seriji A, to je naš Miloš Ninković (35) u australijskoj ligi.

МИЛОШ НИНКОВИЋ: Желим још тофеја, фотеља може да чека

FOTO: Privatna arhiva

Bivši fudbaler Čukaričkog i Crvene zvezde nedavno je svoju petu sezonu u dresu Sidneja krunisao trećom titulom. Tu ne planira da se zaustavi, iako je duboko zagazio u četvrtu deceniju. Ponude pljušte, svi bi u svojim redovima hteli "Nineta kapitena", u čijim rukama je ove sezone zasijao i pehar namenjen osvajaču nacionalnog Kupa.

- Nema tih para za koje bih napustio Sidnej - priča iz Australije Ninković za "Novosti" - U klubu vlada idealna atmosfera, a grad, kao grad, u mnogim anketama je najpoželjnija metropola za stanovanje. To se na svakom koraku da i primetiti. Sve besprekorno funkcioniše, a u godinama sam kada mi je to i najpotrebnije.

Klima je idealna, za nekoga ko ne voli zimu.

- Jaknu imam, ali se ne sećam kada sam poslednji put imao potrebu da je obučem. Temperatura često prelazi 40. podelak, šorts i majica su za takvo vreme prava kombinacija. Australija je daleka, i iz tih razloga verovatno još neiskvarena zemlja. Ovde pravi, istinski milioneri šetaju bosi. Ne ističu se skupocenim automobilima ili markiranom garderobom... Bitno mi je i to što ovde decu ne kvare razne rijaliti emisije. U odnosu na Evropljane, ljudi su mnogo opušteniji. Iz tih razloga, porodica i ja ne pomišljamo na promenu adrese.

Virus korona nije zaobišao ni Australiju, pa su svi mečevi u finišu prvenstva odigrani upravo u Sidneju.

- Kolaju priče da smo tim potezom bili privilegovani. Mada, regularni deo prvenstva završili smo kao ubedljivo prvi, a u mečevima velikog finala dokazali smo da to nije bilo slučajno. Međutim, zbog pandemije slavlje je bilo skromno, ni približno kao dva prethodna. Mislim da ću prvu krunu, 2017. da pamtim dok sam živ, jer je finale odlučeno mojim pogotkom.

Uživam u igri

NINKOVIĆEVA karijera bila je bogata. Ponikao je u Čukaričkom, fudbalski stasao u Crvenoj zvezdi i Dinamu iz Kijeva. U Evijanu, tadašnjem članu treće lige Francuske, sačekao ga je "dril".

- Tražio sam ligu u kojoj bih karijeru mogao da produžim. U Ukrajini, kao i Francuskoj, nisam bio spreman da robujem defanzivnoj taktici i dva puta dnevno teram sebe da treniram. Želeo sam, i želim da uživam u fudbalu. Slučajno sam izabrao Sidnej 2015. i nisam pogrešio - kaže Ninković.

Miloš je zvanično postao državljanin Australije. Miljenik je uprave, koja po okončanju igračke karijere čeka da joj se pridruži.

- Još dve godine sam ugovorom vezan za Sidnej. Tim smo zadržali i želim još trofeja. O ponuđenoj fotelji naknadno ću da odlučim - otkrio je Ninković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024