FILIP ZVANIČNO U SITIJU: Ovo su svi detalji transfera!

V.N

30. 10. 2020. u 20:23

DILEME više nema, Filip Stevanović (18) novi je fudbaler Mančester sitija.

ФИЛИП ЗВАНИЧНО У СИТИЈУ: Ово су сви детаљи трансфера!

FOTO: M. Vukadinović

Partizan je definitivno prodao "čudo od deteta" jednom od najbogatijih klubova na svetu za 8,5 miliona evra. Pored toga, klubu iz Humske će pripasti i deset odsto od naredne prodaje supertalentovanog krilnog napadača.

Tako je završena priča oko odlaska bisera iz Humske, za koga je bilo mnogo zainteresovanih kupaca. 

Za momka koji je 25. septembra proslavio punoletstvo raspitivali su se Mančester junajted, pominjao se Lion... ali je na kraju kupac premijerligaš sa "Etihada".

Stevanović će od januara zvanično postati član šestostrukog prvaka Engleske, ali će navijači Partizana moći malo duže da uživaju u majstorijama mladog reprezentativca. Prema dogovoru crno-belih i "građana", Filip će ostati u Humskoj do kraja prvenstva, do juna, kada će se preseliti na Ostrvo.

Sjajni srpski fudbaler će tako od narednog leta biti pod komandom jednog od najvećih trenerskih umova, proslavljenog Španca Pepa Gvardiole, koji je prepoznao Filipa kao igrača budućnosti. I saigrači će mu biti sve sami velemajstori, poput Rahima Sterlinga, Kevina De Brujnea, Bernarda Silve, Serhija Aguera, Rijada Mareza...

Mada je još tinejdžer, Stevanoviću je ovo već treća sezona u seniorskom timu crno-belih. Debitovao je 9. decembra 2018. u pobedi nad Radom (3:0), kada je zamenio Đorđa Ivanovića u 82. minutu, a ukupno je do sada sakupio 54 nastupa u svim klupskim takmičenjima i postigao 12 golova. Prvenac je zabeležio 1. avgusta 2019. godine, kada je zatresao mrežu Konahsa iz Velsa u kvalifikacijama za Ligu Evrope (3:0). Rođen je u Užicu, ali je odrastao u Arilju i pre nego što se preselio u Humsku igrao je u pionirima Vranića. 

U SUBOTU PROTIV MAČVE

SA devet koraka zaostatka za najvećim rivalom, a pred subotnji duel sa Mačvom u Humskoj (17.00, Arena 1), Aleksandar Stanojević trezveno sagledava aktuelni trenutak njegovog tima.

- Nemam problem motivacije. Onaj ko ne bude motivisan, neće biti sa nama. Ovo je filter i meni i klubu da vidimo na koga možemo da računamo. Za mene nije normalno da neko nije motivisan - kategoričan je Stanojević, koji u naredne tri nedelje neće moći da računa na povređenog Miloša Jojića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a