KAŽNjENI ZVEZDA I PARTIZAN! I Terzić će morati da plati, a evo ko je nagore prošao zbog derbija

Novosti online

29. 10. 2020. u 15:51

КАЖЊЕНИ ЗВЕЗДА И ПАРТИЗАН! И Терзић ће морати да плати, а ево ко је нагоре прошао због дербија

Foto: N.Paraušić

„TREĆE poluvreme“ prethodnog, 163. večitog derbija nije moglo da prođe bez, sada već, prepoznatljivog folklora.

Ponovo su slušali međusobna vređanja, komntarisanje sudijskih odluka, prebacivanje krivice. Bilo je jasno da će Disciplinska komisija FSS imati pune ruke posla, a kako javlja Tanjug to telo srpske kuće fudbala danas je stavilo tačku na broje propuste pre, za vreme i posle duela između Partizana i Crvene zvezde.

Najgore je prošao organizator susreta, Partizan. Crno-beli su kažnjeni sa milion dinara, razlozi su sledeći: slaba organizacije utakmice, nepoštovanje mera iz COVID 19 protokola – veći broj lica od dozvoljenog u ložama zapadne tribine kao i zlupotreba novinarskih akreditacija. Prilikom visine kazne uzeto je u obzir i to da je Partizan ove sezone već nekoliko puta pravio slične prekršaje u organizaciji utakmice.

Finansijsku globu moraće da plati i Crvena zvezda. I to u iznosu od 300.00 dinara. Crveno-beli nisu poštovali COVID protoko.Na klupi za rezervne igrače nisu svi nosili maske i bez maski su lica iz medicinskog tima ulazila na teren tokom utakmice.

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić se kažnjava sa 200.000 dinara zbog komentarisanja suđenja. Podsećamo da je Terzić posle utakmice između ostalog izjavio da je glavni arbiter meča Novak Simović bio katastrofalan, da je sve sudio u korist Partizana, kao ni da ne zna ko i zašto štiti ovakav Partizan.

Što se tiče generalnog direktora FK Partizan Miloša Vazure, zbog izjava posle derbija kada je rekao da je sudija Simović odradio svoj deo posla i da je u poluvremenu dobio poziv koji se ne odbija, postupak je u toku. Disciplinska komisija je tražila izjavu od Vazure koji se nije izjasnio, a čekaju se i izjave od glavnog sudije Simovića, kao i njegovih pomoćnika Dalibora Đurđevića, Milovana Ristića i četvrtog arbitra Miloša Milanovića. Takođe je tražena i izjava delegata pomenutog susreta Branka Stojakovića.

Na osnovu prijave igrača FK Crvena zvezda Milana Borjana pokrenut je postupak protiv potrpredsednika FK Partizan Vladimira Vuletića zbog kršenja članova 22 i 23 Etičkog kodeksa FIFA, člana šest Etičkog kodeksa FS Srbije i kršenja članova 79 i 85 Disciplisnskog pravilinka FS Srbije.

(Mocart sport)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)