ILIEV: Partizan će sigurno zaraditi devet miliona, govorio je i o novajlijama u Humskoj!

Novosti online

24. 10. 2020. u 10:23

Umar Sadik je počeo da postiže golove u Španiji, a već se i ustalio u ekipi Almerije, što Partizanu ide u korist.

ИЛИЕВ: Партизан ће сигурно зарадити девет милиона, говорио је и о новајлијама у Хумској!

Foto: FK Partizan

Kada su prodavali nigerijskog napadača čelnici Partizana su u ugovor stavili klauzule vezane za učinak. 

Ukoliko postigne 20 golova, Partizanu ide 500.000 evra, a kada nastupi na 50 mečeva za Almeriju Sadik će doneti crno-belima još pola miliona evra!

Almerija je loše krenula u sezonu, pa bonus za ulazak tima u viši rang deluje daleko. 

Španski klub će morati da plati Partizanu 3 miliona evra ako se plasiraju u Primeru, ali  Ivica Iliev je za "Sportski Žurnal" pojasnio detalje tog ugovora. 

„To nije vezano samo za ovu sezonu. Sadik ima ugovor na pet godina. Miloš Vazura pravi ugovore, doneo je velike stvari Partizanu. Svaki posao osigurao je vrhunski. Kad kažemo 9.000.000 evra to je 9.000.000 evra. Ako ga Almerija, u međuvremenu, proda za 10.000.000, uzimamo 40 odsto. Dakle, sigurno 9.000.000“, potvrđuje Iliev. 

On je govorio i o pojačanjima u napadu, a za Žana Kristofa Bajbeka ističe da je sjajan igrač za ovdašnji fudbal.

"Bajbekov potencijal nemerljiv je za ovdašnji fudbal. Doneće, pre svega, individualni kvalitet u postavljanju akcija. Direktan, mnogo jak na lopti, lagano rešava „jedan na jedan“ u kaznenom prostoru. Plus, ima fantastične kretnje, eksplozivnost na pet, 10, 15 metara, možda više ne i sprint na 30, 40, 50 kao kad je bio mlađi, ali... To i nije toliko bitno za njegovu poziciju. Sa smislom za fudbal i saradnju, fenomenalnom igrom glavom i završnicom desnom i levom nogom – kompletan špic, bukvalno“, ispričao je Iliev, a onda prešao na analizu Filipa Holendera. 

„Holender se uklapa uz Bajbeka, ima brzinu da uleti s boka. Francuz mnogo dobro asistira. Biće dobar tandem, mada... Bajbek je tip igrača koji najviše leži Sumi. Gvinejac je genije, voli kombinatoriku sa igračem, ako ima vrhunske kretnje i eksplozivnost da mu gure onako, „ispod lakta“, loptu u završnoj trećini. Da Suma u derbiju nije izašao već u 15. minutu bilo bi 3:0, da je imao uz sebe i Bajbeka. Rapsodija“, euforičan je Ivica Iliev.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024