VELIKI BROJ SRBA U LIGI ŠAMPIONA: Grujić debituje protiv Sitija?

Đ. S.

21. 10. 2020. u 11:18

POSLE dve godine nemamo klupskog predstavnika, pa će boje naše zemlje u LŠ zasijati samo pored imena igrača, trenera i sudija.

ВЕЛИКИ БРОЈ СРБА У ЛИГИ ШАМПИОНА: Грујић дебитује против Ситија?

FOTO: EPA

Sinoć su Srbiju predstavljali Nemanja Matić (Mančester j.), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Nemanja Gudelj (Sevilja) i Danijel Aleksić (Bašakšehir), dok smo danas brojčano mnogo jači, za čak desetoricu.

Svi igrači sa različitim ulogama, ali sa jasnim ciljem - prolazak iz grupne faze. U čak tri grupe, imaćemo po trojicu predstavnika, a večeras će se direktno sudariti Lazar Ranđelović (Olimpijakos) i Nemanja Radonjić (Marselj). Tu je i Porto, pojačan Markom Grujićem, koji će debi u novom timu možda imati danas u gostima protiv Mančester sitija.

Veću minutažu u dresu Reala tražiće Luka Jović protiv Šahtjora, dok će sa pištaljkom u rukama u Madridu biti Srđan Jovanović. Sa "kraljevićima", najveći favorit za prolaz iz grupe B je Inter sa Aleksandrom Kolarovim i Filipom Stankovićem.

U grupi A, Marko Nikolić će zabeležiti debi kao trener Lokomotive iz Moskve, a jedan od aduta mu je štoper Slobodan Rajković. Ivan Šaponjić je u Atletiku, ali on odavno nije u planu trenera Dijega Simeonea, čija ekipa gostuje prvaku Evrope Bajernu.

OD 2024. igraće 36 KLUBOVA?

UEFA razmatra plan da broj učesnika LŠ sa sadašnjih 32 poveća na 36 od 2024/2025. Ta ideja se rodila zbog želje za više atraktivnih utakmica, dok je jedan od predloga da se poveća uzbudljivost i da se nokaut-faza igra na jednu utakmicu (bez revanša), kao na fajnal-ejtu u Lisabonu ove godine.

Prošle sezone, Bavarci su stigli do šampionske titule sa maksimalnim učinkom u elitnom takmičenju.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024