163. VEČITI DERBI PRED PRAZNIM TRIBINAMA: Partizan juri poslednji voz za titulu, Zvezda potvrdu dominacije

Tanjug

18. 10. 2020. u 08:40

FUDBALERI Partizana i Crvene zvezde sastaće se danas po 163. put u borbi za bodove, tek drugi put u istoriji bez publike.

163. ВЕЧИТИ ДЕРБИ ПРЕД ПРАЗНИМ ТРИБИНАМА: Партизан јури последњи воз за титулу, Звезда потврду доминације

Derbi foto: M. Vukadinović

Prvi derbi bez prisustva navijača odigran je pre 12 i po godina na Marakani, pošto je Zvezda bila kažnjena, a danas će prvi put tribine u Humskoj biti prazne - zbog korona virusa.

Crno-beli u poslednje vreme imaju mnogo više uspeha u derbijima, nisu primili gol na poslednje četiri utakmice, izgubili su samo dve od poslednjih 15, ali titula je uglavnom išla komšijama.

I sada je situacija slična, Partizan je već u zaostatku osam bodova i upravo zato trener Aleksandar Stanojević ističe da njegov tim "mora da pobedi".

- Igramo na našem stadionu, na "minus osam" smo i moramo da pobedimo. Više vodimo računa o tome šta mi možemo da uradimo. Sigurno da je Zvezda sa 10 uzastopnih pobeda rival za poštovanje", rekao je Stanojević na poslednjoj konferenciji za medije.

Zvezdin trener Dejan Stanković istakao je da veruje kako njegov tim može da nastavi pobedonosnu seriju u prvenstvu.

- Ne treba se opterećivati time koliko nismo postigli gol i pobedili u derbiju, jer to možemo da promenimo. Reprezentativna pauza nam je dobro došla, igraćemo sad dva puta nedeljno, treba nam svežine, ali spremno dočekujemo derbi. Za mene statistika nije opterećenje, nego motivacija. Želimo da pišemo istoriju. Bitan je pristup, mi smo u derbiju u martu fenomenalno ušli u meč. Imali smo dve-tri šanse, da smo otvorili utakmicu kako treba, bolje bi prošli. Što se rivala tiče, oni su se pojačali pred kraj prelaznog roka, doveli su pet igrača, ali mislim da ne može da bude ogromno iznenađenje u smislu toga kako će izaći na teren", rekao je Stanković.

Utakmica između Partizana i Crvene zvezde igra se od 17 sati.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)