STANOJEVIĆ PRED DERBI: Dominacija je teška reč, Zvezda mora da dobije 10 ili 15 derbija da bi mogli da govorimo o tome

Novosti online

16. 10. 2020. u 14:35

SVE smo bliži 163. večitom derbiju. Trener Partizana Aleksandar Stanojević ponovo će sedeti na klupi crno-belih u najvećoj utakmici srpskog fudbala.

СТАНОЈЕВИЋ ПРЕД ДЕРБИ: Доминација је тешка реч, Звезда мора да добије 10 или 15 дербија да би могли да говоримо о томе

FOTO: FK Partizan

Izneo je očekivanja pred meč povratnik na klupu kluba iz Humske. On ima odličan bilans sa Zvezdom, dobio je pet od šest duela, s tim što je u utakmiciama u kojim je pobeđivao, to radio bez primljenog gola.

- Bio bih zadovoljan svakom pobedom. I sa 5:4, jasno je - poručio je Stanojević.

Ističe da jedva čeka da počne sudija Novak Simović da znak za početak utakmice.

- Imam pozitivan osećaj, igrači mi to pokazuju na treningu. Žan Kristof Bajbek se uklapa, sve smo spremili i nadam se da će baš prekosutra biti dan kad ćemo izgledati najbolje u ovoj sezoni. Ekipa je maksimalno fokusirana i koncentrisana, trenirala je na stadionu kako bi osetila ambijent. Jedino mi je žao što neće biti publike u našem hramu, mnogo bi nam značila.

Prethodnih dana je izjava Zvezdana Terzića privukla dosta pažnje. Generalni direktor crveno-belih je rekao da je Zvezda napravila džinovski korak, te da je Partizan u rangu Radničkog, Čukaričkog i Vojvodine.

- Čarke uvek postoje, ali ja sam za činjenice. Možemo da pričamo o dominaciji, teška je to reč. Dominirate ako nešto radite u kontinuitetu. Ako gledamo derbije poslednjih nekoliko godina onda je Partizan dominantan. Ako hoće oni da budu dominantni moraju da dobiju narednih 10 ili 15 derbija da bi moglo o tome da se priča. Ne može Zvezda nikad iz tog razloga da bude dominantna. Respektujemo što ima osam bodova prednosti, jeste dominantna u prvenstvu, ali ako bude dobila deset narednih utakmica s nama može da kaže da je dominantna u odnosu na Partizan. Druge stvari mi moramo da popravljamo, ali ćeraćemo se još.

Neće biti podrške sa tribina, koja je uvek veliki pokretač na velikim utakmicama.

- Žao mi je, pogotovo što smo domaćini. Mi smo u hendikepu. Na našem stadionu bi nas podržali i jug istok, mnogo će nam nedostajati publika.

Strateg Partizana ističe da će publika mnogo nedostajati crno-belima/foto: M. Vukadinović

Stanojević u smiraj prelaznog roka dobio pet novih igrača, pa postoji velika mogućnost da dosta novih fudbalera Partizana bude na terenu u odnosu na prethodne mečeve.

- Treneru nikad dovoljno vremena za uigravanje. Samo što je to pred derbi nebitno. Neke igrače nisam imao na raspolaganju, Holendera ću tek sutra imati, ali to pred ovu utakmicu nema veze. Uigravanje počinje od sledeće.

Devetorica igrača Partizana su bila rasuta po svetu, pošto su imali obaveze u svojim reprezentacijama.

- Još nismo odlučili ko će igrati, neki reprezentativci tek su stigli u Beograd. Što se tiče bonusa, nemamo problem, postoje alternative, ali nismo odlučil ko će igrati. Sveta Marković sigurno hoće. Sad, da li sa Bojanom Ostojićem s kojim se dobro poznaje ili sa Makijem Banjakom, i nama je nedoumica, jer u drugom slučaju rizikujemo.

Napad će biti drugačiji. Dvojac Umar Sadik - Bojan Matić je otišao, a stigli su Bajbek i Holender.

- Bajbek je dilema, da li da počne ili uđe. Igrao je protiv Zemuna, izgleda sve bolje. Holender će nam biti dobro pojačanje, ali tek će sutra prvi put trenirati sa timom, ne znam u kakvom je stanju. Isto važi i za Šćekića. To su problemi sa reprezentativcima.

Govorio je i o ostalim strancima.

- Normalno je da stranci žele da igraju, ali Natho je igrao tri vezane utakmice, tu smo malo u problemu. U derbiju, ipak, ne postoji problemi, što sam rekao i igračima. Čak ni oni ne znaju ko će igrati. Ni Suma, ni Natho, kome bi to bila četvrta utakmica za deset dana. To je suština, tako ćemo praviti tim.

Zvezda takođe ima svoje probleme, pošto Dejan Stanković neće moći da računa na Mirka Ivanića i Gelora Kagnu, koji su pozitivni na virus korona.

- Možda bi meni kao treneru odgovaralo da igra neko od njih dvojice. Ovako, možda će ući neki viši igrač, biće jači na prekidu. Fokusirani smo na nas. Nije njihovo odustvo mnogo bitno.

Crveno-beli su pokazali u prethodnih 10 utakmica da su jaki u svim linijama tima.

- Protivnik ima dobru levu stranu, Rodić i Katai su odlični igrači. Ne znam kako će igrati, ali poseduje Zvezda izgrađen stil igre. Ako igra Strahinja Eraković malo će promeniti dejstvo iz poslednje linije. Spremićemo se za sve varijante. Zvezdina filozifija je jasna, to je za nju pohvalno.

Partizanu je pobeda imperativ, jer za večitim rivalom zaostaje osam bodova.

- Igramo na našem stadionu, na minus osam smo, moramo da pobedimo. Ne znam šta će biti, ali nismo u situaciji da kalkulišemo. Ako ne pobedimo opet smo bodovno daleko. Zvezda je sa deset pobeda zaredom rival za poštovanje, daje dosta golova, često šutira - zaključio je Stanojević.

Podsetimo, Najveća utakmica srpskog fudbala na programu je u nedelju od 17 sati u Humskoj.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!