ISTORIJA FUDBALA JE POČELA DA SE MENJA PRE 16 GODINA: Dan kada je Lionel Mesi debitovao za Barselonu (VIDEO)

Č. V.

16. 10. 2020. u 12:37

PROŠLO je tačno 16 godina od kako je prvi put u dresu Barselone na teren kročio Lionel Mesi, sada jedan od najboljih fudbalera svih vremena.

ИСТОРИЈА ФУДБАЛА ЈЕ ПОЧЕЛА ДА СЕ МЕЊА ПРЕ 16 ГОДИНА: Дан када је Лионел Меси дебитовао за Барселону (ВИДЕО)

Lionel Mesi foto: EPA

Bio je 16. oktobar 2004. kada je Frank Rajkard ukazao šansu tada 17-godišnjaku sa brojem 30 na leđima. To je bio Lionel Mesi koji je zamenio Deka.

I moramo holandskom stručnjaku biti zahvalni na tome.

Već više od deceniju i po Mesi oduševljava svet, postao je fudbalska ikona, neko koje po mnogim parametrima pomerio granice ovog sporta.

Da sa pravom važi za jednog od najboljih fudbalera svih vremena pokazuju i neverovatne brojke, ali i individualne nagrade koje je dobio ovaj majstor.

Sa Barselonom je osvojio 10 titula u Primeri, šest trofeja u Kupu kralja, osam u Superkupu Španije, u četiri navrata je osvajao Ligu šampiona, u tri Superkup Evrope, dok je tri puta bio i klupski prvak sveta.

U dresu “gaučosa” je igrao finale Svetskog prvenstva 2014. godine, ali nije uspeo da pokori svet, jer je trofej završio u rukama Nemaca.

Još jednom veliko hvala mađioničaru iz Rosarija što je učinio fudbal lepšim, i što će to činiti i u budućnosti. Jednom rečju – neverovatni Lionel Mesi!

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POTRES U MINHENU: Legenda Reala preuzima Bajern, postavio samo jedan uslov!