SVI BI IVANU ZA TRENERA: Hrvatski klub ima najlepšeg stratega na svetu – bivša plesačica (VIDEO)

Novosti online

14. 10. 2020. u 09:08

ŽENSKI fudbalski sudija ništa novo za najvažniju sporednu stvar na svetu, ali dama trener na klupi nekog tima predstavlja svojevrsnu senzaciju.

СВИ БИ ИВАНУ ЗА ТРЕНЕРА: Хрватски клуб има најлепшег стратега на свету – бивша плесачица (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

A upravo jedna takva radi u Akademiji fudbalskog kluba Rijeka. Ruku na srce za sada sa najmlađima, ali nije isključeno da je jednog dana vidimo kako predvosi i seniorski tim nekada sa “Kantride”, a sada Rujevice.

- Ivana Marković svakako će pre ili kasnije postati zapaženo ime u hrvatskom fudbalu i to kao jedna od prvih afirmiranih žena - trenera ozbiljnog fudbalskog kluba kao što je to Rijeka", navodi se na zvaničnom sajtu ovog hrvatskog kluba uz poruku da su oni presrećni što i na ovaj način podržavaju dame, pruživši joj šansu da bude trener pionira.

Ivanina priča je vrlo zanimljiva, ona je bivša profesionalna plesačica, a u klubu je počela da radi po završetku karijere. Poreklom je Italijanka i od 2017. godine je na "Kantridi" jer im je pokazala kako može da uklopi plesni sadržaj u trening.

- Mislim da su ples i fudbal vrlo slični. Fudbaleri su skup pojedinaca koji plešu na terenu", rekla je Ivana Marković u razgovoru za zvanični sajt.

- Ponosna sam ne zato što sam među retkima već zato što sam deo promene. Volela bih kad se pitanje pola ne bi ni postavljalo. Mislim da je igraču nebitno može li ga unaprediti muško ili žensko, ali naravno da ohrabrujem žene da naporno rade kako bi dobile priliku i dokazale se".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

HRVATSKA BRUJI O SRBINU! Otac mu bio poznati srpski fudbaler, pa izvršio samoubistvo, a on sanja dres Dinama iz Zagreba