TUMBAKOVIĆ PRED MAĐARSKU: Od ovog meča počinje priprema za Škotsku

Novosti online

10. 10. 2020. u 19:19

SELEKTOR fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković rekao je da je euforija posle pobede nad Norveškom nestala na prvom narednom treningu.

ТУМБАКОВИЋ ПРЕД МАЂАРСКУ: Од овог меча почиње припрема за Шкотску

Foto: M.Vukadinović

Potom je dodao da priprema za finale baraža za plasman na Evropsko prvenstvo počinje utakmicom protiv Mađarske.

- Napravili smo jedan korak ka ostvarenju cilja, to je samo jedan mali korak. Euforija je završena juče kad smo odradili prvi trening posle Osla - rekao je Tumbaković na onlajn konferenciji za novinare.

Fudbaleri Srbije su se pobedom protiv Norveške u Oslu plasirali u finale baraža za plasman na Evropsko prvenstvo, a pre tog meča protiv Škotske "orlove" očekuje duel u Ligi nacija. Prvi je sutra protiv Mađarske.

- Biće promena u timu, međutim, mi smo ipak reprezentacija gde ne postoje glavni igrači i ne postoje igrači iz drugog plana, postoje reprezentativci Srbije i praktično sutrašnjom utakmicom i utakmicom u sredu počinjemo pripremu za ono što nam je ovog momenta najbitnije, a to je finale baraža 12. novembra.

Upitan čemu pripisuje jednu od najboljih igara reprezentacije u poslednje vreme - motivaciji, važnosti utakmice ili dobroj pripremi, Tumbaković je odgovorio da jedno bez drugog ne ide.

- Od rada skauting službe, pa do same pripreme utakmice, motivacije pojedinaca, pa cele grupe i jednog uslovno inata jer su nas praktično pustili niz vodu. Došli smo do maksimuma kad su u pitanju želja i htenje, angažovanje i ambicija, do velike koncentracije svih igrača na krajnji cilj. Kada sve to sublimiramo, napravimo rezultat.

Tumbaković je najavio promene u timu za duel sa Mađarskom/FOTO: FSS

Na pitanje da prokomentariše to što je reprezentaciju pred meč u Oslu deo javnosti već prežalio, a njega deo medija već smenio, Tumbaković je rekao: "Mislim da je pitanje deplasirano, neću ni da odgovaram na to".

Govoreći o selekciji Mađarske, selektor naše selekcije je rekao da je reč o dobroj ekipi koja raste iz godine u godinu.

- Očekujem dobru utakmicu jer obe ekipe ulaze u ovo takmičenje sa velikom dozom odgovornosti, ali i rasterećeni jer smo polufinale baraža prošli. Mislim da će biti dobra utakmica.

Utakmica između Srbije i Mađarske u trećem kolu Lige nacija igra se sutra od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić".

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

GRCI, BIVŠA BRAĆO, OVO VAM NEĆEMO OPROSTITI: Nemanja Matić, besan zbog Kosova, poslao brutalnu poruku lažnim prijateljima