KOKOŠKOV DVA OD DVA: Skokovi su naša Ahilova peta

V. N.

09. 10. 2020. u 18:36

PRVOG takmičarskog dana 2. kola Evrolige, Fenerbahče je u velikom istanbulskom derbiju slavio na terenu Efesa (80:71), dok je Valensija iznenadila Real usred Madrida (77:93).

КОКОШКОВ ДВА ОД ДВА: Скокови су наша Ахилова пета

Igor Kokoškov Foto N. Paraušić

Selektor Srbije Igor Kokoškov upisao je i drugu evroligašku pobedu na klupi Fenera, i to u duelu sa jednim od favorita za titulu. "Žute" su predvodili Nando de Kolo sa 20 poena (7 sk.) i doskorašnji Zvezdin plejmejker Lorenco Braun sa 17 (3 as.), dok je u timu "pivara" jedini raspoložen igrač bio Krunoslav Simon - 24 poena (5 as.). Podbacio je naš Vasilije Micić sa sedam poena i samo jednom asistencijom (šut za tri 1/9). Treba napomenuti da Efesu nedostaje najbolji igrač iz prošle sezone Šejn Larkin, koji je još u Americi na terapijama.

- Skokovi su naša Ahilova peta od početka trening kampa, ne možemo da se oslanjamo na centre već u tome mora da učestvuje svih pet igrača. Skok nam je doneo prevagu u ovom meču - rekao je Kokoškov. - I dalje pokazujemo slabosti kada smo pod pritiskom, gubimo previše lopti i na tome moramo da radimo.

Crnogorski centar Bojan Dubljević briljirao je u trijumfu Valensije nad Realom, za 19 minuta na terenu postigao je 24 poena (trojke 6/9). Odličnu utakmicu odigrao je i naš krilni igrač Nikola Kalinić sa deset poena i osam skokova (šut za dva 5/8), dok se tek oporavljeni Vanja Marinković našao u sastavu, ali nije ulazio u igru.

- Ova pobeda mnogo znači za naše samopouzdanje - kaže Kalinić. - Pokazali smo da ove sezone možemo da igramo dobru košarku, velika je stvar savladati Real u Madridu. Srećni smo, ali nastavlja se takmičarski "rolerkoster". Imamo meč u španskoj ligi, pa dupli program u Evroligi naredne nedelje.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)