BOJAN ZAJIĆ ZA "NOVOSTI": Troma odbrana Norveške naša šansa

Đ. SAMOILOVIĆ

07. 10. 2020. u 22:26

NORVEŠKA hidra Larsa Lagerbeka u sutrašnjem okršaju sa Srbijom, biće dvoglava.

БОЈАН ЗАЈИЋ ЗА НОВОСТИ: Трома одбрана Норвешке наша шанса

FOTO: V. N.

To je mišljenje Bojana Zajića, srpskog trenera iz Sandnesa, koji očekuje da će startni štihovi selektora "vikinga" u polufinalnom meču baraža za plasman na EP biti njegova trenutno najubojitija oružja - napadači Aleksandar Sorlot i Erling Haland.

- Oni sve karte bacaju na Halanda i Sorlota, i ubeđen sam da će Lagerbek sa njima dvojicom u postavi izaći na teren protiv "orlova". Teško da će odstupiti od formacije 4-4-2, koja mu je donela uspeh protiv Severne Irske, bez obzira na to što oni po kvalitetu nisu slični Srbiji ili Austriji - kaže Zajić za "Novosti".

JEDNA GREŠKA MOŽE DA PRESUDI

ZAJIĆ kaže da je prvi ciklus nove Lige nacije otkrio slabosti Norvežana.

- Očekujem tvrdu i tešku utakmicu, šanse su 50:50. Nije isključeno da jedna greška odluči pobednika. Norvežani ulaze jako oprezno u susret, poštuju nas, i uzdaju se u mladalačku energiju njihovih zvezda. Austrija je u prošlom ciklusu pokazala kako sa njima treba da se igra - ističe srpski stručnjak.

"Orlovi" bi plen trebalo da vrebaju preko odbrane rivala.

- Deluje mi da kao i mi, imaju nešto "tanju" zadnju liniju. Štoperi Reginilsen i Ajer su spori igrači, a nemaju preteranog kvaliteta ni na levom boku. Jedino je desni bek Elabdelui opasan iz te četvorke, poznat je po ubacivanjima u napad, i njega bi trebalo da zatvorimo. Ali, definitivno vidim šansu Srbije u nešto tromijoj odbrani Norveške, kao i o činjenici da njihovi mladi igrači nemaju toliko iskustva u ovakvim utakmicama - poručuje iz Norveške Zajić, nekadašnji vezist Partizana, koji je dvaput igrao za reprezentaciju.

Podsetimo, Norveška i Srbija igraju u četvrtak od 20.45 u Oslu.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju