VLADA FILIPOVIĆ, KOORDINATOR ZA TALENTE PRI FS NORVEŠKE: Znaju nas "u sitna crevca"

Đ. SAMOILOVIĆ

07. 10. 2020. u 09:00

SUDIJSKI zvižduk koji će označiti početak polufinala baraža za plasman na EP, između Srbije i Norveške u Oslu, sve je bliži.

ВЛАДА ФИЛИПОВИЋ, КООРДИНАТОР ЗА ТАЛЕНТЕ ПРИ ФС НОРВЕШКЕ: Знају нас у ситна цревца

Foto privatna arhiva

 U jedan od najbitnijih duela u novijoj istoriji ulazimo kao blagi autsajderi, ali rival nas nije ni trunku potcenio, i analizi Tumbakovićevog tima je pristupio maksimalno ozbiljno, prema rečima koordinatora za mlađe kategorije u FS Norveške, Vlade Filipovića.

"Smatraju da su favoriti, vlada blagi optimizam, koji približavanjem utakmice prerasta u aroganciju. Imaju apsolutnu veru u Halanda, koji nije opterećen pritiskom novca, rezultata, igra se fudbala..." počinje Filipović raport iz Norveške za "Novosti".

Poslužili su se svim blagodetima moderne tehnologije kako bi dobili uvid u sisteme igre "orlova".

RADUJU SE ŠTO NEMA MATIĆA

NORVEŽANI se najviše raduju izostanku jednog asa sa Tumbakovićevog spiska.

"Veoma su zadovoljni nedolaskom Nemanje Matića, jer izuzetno cene igrače Mančester junajteda. Mitrovića se ne plaše, ali ga poštuju, dok su Kolarova, Milenkovića i Milinković-Savića apostrofirali kao fizički najsnažnije",  objašnjava Filipović.

Svaki njihov igrač je dobio 40-minutni video. 

"Snimak u kojem su skenirali našu igru do sitnica. Angažovali su tri dodatna čoveka koji su se bavili najsitnijim detaljima, poput detalja kojom nogom Milenković prima loptu, koliko puta golman ispucava lotpu, da li vezisti započinju akcije iz zadnje linije. Uz to, svim igračima su dostavljeni 20-minutni snimci direktnih čuvara, pa će Haland biti izuzetno agresivan, i kidisaće na naše štopere kada budu imali loptu", ističe srpski stručnjak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)