NISU SAMO JUNAJTED I LIVERPUL: Barselona je gubila 1:12, Inter 1:9...

Đ. SAMOILOVIĆ

05. 10. 2020. u 21:58

U LIVERPULU i Mančesteru bride obrazi od šest i sedam šamara Aston Vile (2:7) i Totenhema (1:6) za vikend, ali barem aktuelni igrači engleskih velikana nemaju to breme da su svojim klubovima doneli najveće istorijske sramote.

НИСУ САМО ЈУНАЈТЕД И ЛИВЕРПУЛ: Барселона је губила 1:12, Интер 1:9...

FOTO: AP

U nekim drugim vremenima, znali su da gube i sa većim brojem golova u mrežama, a kada se priča na proširi na ostatak fudbalske aristokratije na Starom kontinentu, "redsi" i "đavoli" mogu i da odahnu jer ima primera da su giganti primali i po 12.

Mančester je najgore prošao protiv Vulvsa sredinom prošlog veka (1:8), dok je Hadersfild bio koban po Liverpul (8:0) u periodu između dva svetska rata.

- Ovo je velika sramota, sve igrače boli težak poraz. Meni lično, ovo je najgori dan ikad - isrken je bio posle debakla trener Junajteda, Ole Gunar Solskjer.

Međutim, šta bi tek rekao da je bio na mestu Džejmsa Belamija, koji je sedeo na klupi Barselone kada je pretrpela najteži poraz u istoriji. Bilbao je davne 1931. ponizio slavni klub rezultatom 12:1, a da cela stvar bude gora, jedini pogodak za Barsu je zapravo autogol Zabala.

Poređenja radi, u dugogodišnjoj istoriji, Real Madrid je najgore prošao kada je ugostio Espanjol pre skoro 90 godina, pa završetak meča dočekao ponižen sa osam golova u mreži (1:8).

U Italiji, navijači Juventusa žele da 5. februar 1950. što pre izbrišu iz sećanja, pošto su tada od poraženi od Milana 7:0. Ipak, mogu da se podiče činjenicom da su baš oni vinovnici najgoreg poraza Intera u istoriji (9:1).

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna