PRLJEVIĆ ZA NOVOSTI SKAUTIRAO ARARAT: Najopasniji bivši fudbaler NJukasla, dolaskom Španca promenili su sistem igre!

A. Ilić

26. 09. 2020. u 21:24

MARKO Prljević je srpski fudbaler koji je u prethodnim godinama sa velikim uspehom nosio dres jermenskih klubova.

ПРЉЕВИЋ ЗА НОВОСТИ СКАУТИРАО АРАРАТ: Најопаснији бивши фудбалер Њукасла, доласком Шпанца променили су систем игре!

FOTO: EPA

Crvena zvezda je na gostovanju u Lučanima savladala Mladost sa 4:0, što je bila ujedno i poslednja provera pred gostovanje Ararat Jermeniji u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope. 

Nekadašnji fudbaler Inđije, Donjeg Srema i Rada je od 2016. godine nastupa u Jermeniji. Iskusni štoper je nastupao za Širak i Ararat Jerevan. 

Iskusni štoper je za "Novosti" analizirao protivnika Crvene zvezde, Ararat Jermeniju. Klubove iz Jermenije mnogi na našim prostorima često pomešaju. 

"Mnogi ih mešaju jer se na našim prostorima ne prati toliko jermenski fudbal. Ali ljudi koji su malo bolje upućeni dobro znaju razliku. Ararat Jermenija je relativno nov klub koji se od pre dve godine takmiči u jermenskoj ligi, a to čine veoma uspešno. Klub vodi bogati predsednik Pogos Galstjan koji je uložio više novca od drugih ekipa, što se odmah odrazilo na rezultat. Dok je Ararat Jerevan najpoznatiji i najtrofejniji jermenski klub koji je igrao finale Kupa kupova i bivši sovjetski prvak". 

Defanzivac Jerevana je potom skenirao protivnika Crvene zvezde. 

"Što se tiče Zvezdinog protivnika, radi se o dosta kvalitetnom timu. Imaju veliki broj stranaca od kojih je svakako najpoznatiji Joan Gufran. Bivši fudbaler Bordoa i Njukasla. Zvezda je svakako kvalitetnija ekipa i očekujem njen prolazak dalje. Potrebno je da odigraju maksimalno ozbiljno, ukoliko ih Beograđani potcene mogu da imaju dosta problema. Ararat ima izuzetno brze krilne fudbalere Furđela Narsunga i Mailsona Limu, koji je ujedno i najbolji fudbaler tima. Treba dosta pažnje obratiti i na centralnog defanzivca Sergeja Vakulenka koji je veoma efikasan iz prekida. . 

Ekipu je ove sezone preuzeo David Kampanja. Dolaskom Španca dosta se promenila filozofija igre Zvezdinog protivnika. 

"Dolaskom novog trenera prešli su na drugačiji sistem. Igraju u formaciji 5-3-2, za razliku od prošle sezone kada su igrali 4-4-2. Još uvek traže svoju formu. Istina, stigli su do poslednjeg kola u Ligi Evrope ali su daleko od prave igre. Kako u prvenstvu tako i u Evropi". 

Tridesetdvogodišnji Marko Prljević je na kraju otkrio koliko se fudbal u Srbiji razlikuje od onog u Jermeniji. 

"U Jermeniji sam već četiri godine i mogu slobodno da kažem da je fudbal dosta napredovao poslednjih godina. Posebno što se tiče ulaganja u infrastrukturu i drugih pratećih pitanja. Tako da se može reći da je u rangu srpskog, ako izuzmemo Zvezdu i Partizan koji su ipak dosta moćniji timovi u svakom pogledu", ističe Prljević. 

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!